Zapečena palenta s rajčicama i kobasicama

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Zapečena palenta s rajčicama i kobasicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu palentu s rajčicama i kobasicama.

Naziv palenta ili polenta potječe iz talijanskog jezika, koji je tu riječ preuzeo iz latinskog, a znači ječmena kaša. Ovaj smo je put pripremili poput pizze, a kako to izgleda pogledajte u priloženom videu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mozzarellu narežemo na kriške, a kobasice na kolutiće.
  2. U lonac iznad vatre stavimo sjeckanu rajčicu, dodamo sušeni origano, začinimo solju i paprom, ulijemo malo ulja, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 10-12 minuta.
  3. Za to vrijeme u drugi lonac iznad vatre ulijemo mlijeko i juhu te polako dodajemo kukuruznu krupicu, stalno miješajući pjenjačom i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  4. Gotovu palentu ravnomjerno rasporedimo po okruglom limu za pečenje ili limu za pite, prekrivenim papirom za pečenje i ostavimo da se malo stvrdne.
  5. Zatim palentu premažemo umakom od rajčica, preko umaka rasporedimo kriške mozzarelle i kolutiće kobasica te sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 20 minuta.
  6. Zapečenu palentu prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo svježim listovima bosiljka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.76
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: