Zapečena palenta s vrganjima

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Zapečena palenta s vrganjima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu palentu s vrganjima.

U one tmurne i kišne dane kad nas sviju pomalo obuzima umor, rijetko što može razveseliti poput jela koje stiže na stol iz pećnice, a upravo je takva ova palenta s vrganjima. Blagi okus palente kao stvoren je da istakne aromu vrganja, provjerite i uvjerite se...

Zapečena palenta s vrganjima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu palentu s vrganjima. - palenta (instant), mlijeko, maslac, vrganji (mljeveni, sušeni), jaje, parmezan, vrganji, ljutika, peršin (sjeckanog), vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar, U lonac ulijemo mlijeko, dodamo maslac, začinimo s ½ žličice soli i malo mljevenog papra, te pričekamo da zavri. ; Zatim uz stalno miješanje dodamo palentu, kuhamo po uputama na pakiranju i maknemo s vatre da se malo ohladi. ; Potom u zdjelicu sa žumanjcima, dodamo naribani parmezan, žličicu sjeckanog peršina, dobro izmiješamo, te dobivenu smjesu umiješamo u palentu. ; Začinjenu palentu premjestimo u vatrostalnu posudu, koju smo navlažili vodom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo mljevene sušene vrganje, očišćene i na ploške narezane vrganje, dvije žličice sjeckanog peršina, malo popaprimo, te pržimo 2-3 minute. ; Potom u tavu ulijemo vrhnje za kuhanje i kada se umak malo zgusne maknemo s vatre. ; Pečenu palentu narežemo i stavimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom od vrganja, ukrasimo peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac ulijemo mlijeko, dodamo maslac, začinimo s ½ žličice soli i malo mljevenog papra, te pričekamo da zavri.
  2. Zatim uz stalno miješanje dodamo palentu, kuhamo po uputama na pakiranju i maknemo s vatre da se malo ohladi.
  3. Potom u zdjelicu sa žumanjcima, dodamo naribani parmezan, žličicu sjeckanog peršina, dobro izmiješamo, te dobivenu smjesu umiješamo u palentu.
  4. Začinjenu palentu premjestimo u vatrostalnu posudu, koju smo navlažili vodom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 20-ak minuta.
  5. Za to vrijeme u tavi ugrijemo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša.
  6. Zatim u tavu dodamo mljevene sušene vrganje, očišćene i na ploške narezane vrganje, dvije žličice sjeckanog peršina, malo popaprimo, te pržimo 2-3 minute.
  7. Potom u tavu ulijemo vrhnje za kuhanje i kada se umak malo zgusne maknemo s vatre.
  8. Pečenu palentu narežemo i stavimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom od vrganja, ukrasimo peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Rating: 4.59
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: