Zapečena piletina s tri vrste sira i mortadelom

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Zapečena piletina s tri vrste sira i mortadelom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu piletinu s tri vrste sira i mortadelom.

Prvo pripitomljavanje peradi se desilo u južnoj Aziji prije 4000 g. što je dobro znati, ali je sasvim nebitno za ovaj recept. Bitne stvari za ovo jelo su piletina, vrhnje za kuhanje, tri vrste sira, pećnica i malo dobre volje.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mortadelu narežemo na trakice, papriku na kockice, jaja umutimo, a goudu i gorgonzolu naribamo.
  2. Naribane sireve premjestimo u zdjelu, ulijemo vrhnje za kuhanje i umućena jaja, začinimo majčinom dušicom, solju i paprom, dodamo svježi kravlji sir i izradimo jednoličnu smjesu.
  3. Zatim dodamo narezanu mortadelu, kapare, kockice paprike i izmiješamo sastojke.
  4. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo piletinu i pržimo ju sa svake strane dvije minute.
  5. Potom piletinu premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, prelijemo mješavinom sireva i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 25-30 minuta.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Rating: 3.43
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: