Zapečena tjestenina s tunjevinom i sirom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Zapečena tjestenina s tunjevinom i sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu tjesteninu s tunjevinom i sirom.

Tunjevina sa tjesteninom relativno je popularno jelo, pa ne bi bilo čudno da ste ju nekom prilikom već i probali. No spremljena na ovaj način, sa svježim rajčicama i bez vrhnja, ona je ipak malo zdravije i laganije jelo. Može vas podsjetiti na neku vrstu morskih lazanja.

Zapečena tjestenina s tunjevinom i sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu tjesteninu s tunjevinom i sirom. - široki rezanci, tuna (iz konzerve), jaje, rajčica, sir gouda, ulje, sol i papar, U puno vrele i slane vode u koju smo dodali jednu žličicu ulja stavimo kuhati tjesteninu pa je ocijedimo i stavimo na stranu. ; Tunu iz konzerve ocijedimo od ulja i samo malo isperemo hladnom vodom. ; Zatim umutimo jaja pa im dodamo tunjevinu i kuhano tijesto. Začinimo solju i paprom i pomiješamo. ; Rajčice operemo, nakratko uronimo u vrelu vodu pa im ogulimo koru. Tako pripremljene rajčice narežemo na kolutove. ; U lagano namašćenu vatrostalnu posudu zatim sloj po sloj slažemo smjesu tijesta i tunjevine i kolutove rajčica. Na kraju nabujak prekrijemo ploškama ili naribanim sirom. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 225°C oko 15 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U puno vrele i slane vode u koju smo dodali jednu žličicu ulja stavimo kuhati tjesteninu pa je ocijedimo i stavimo na stranu.
  2. Tunu iz konzerve ocijedimo od ulja i samo malo isperemo hladnom vodom.
  3. Zatim umutimo jaja pa im dodamo tunjevinu i kuhano tijesto. Začinimo solju i paprom i pomiješamo.
  4. Rajčice operemo, nakratko uronimo u vrelu vodu pa im ogulimo koru. Tako pripremljene rajčice narežemo na kolutove.
  5. U lagano namašćenu vatrostalnu posudu zatim sloj po sloj slažemo smjesu tijesta i tunjevine i kolutove rajčica. Na kraju nabujak prekrijemo ploškama ili naribanim sirom.
  6. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 225°C oko 15 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: