Zapečene jagode na kraljevski način

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Zapečene jagode na kraljevski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene jagode na kraljevski način.

Ova slastica je tako raskošna i profinjena, da bi ju i kraljevi rado jeli! Sastoji se od umaka zabajone, koji je i sam po sebi izvrsna delikatesa, a u njemu plivaju svježe slatke jagode. Kako bi naš desert poprimio taj "kraljevski" izgled, zapečen je vrlo kratko - tek toliko da se na vrhu stvori tanka korica. No budite pažljivi! Ta korica može zagoriti za manje od pola minute!

Zapečene jagode na kraljevski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene jagode na kraljevski način. - jagode, banana, žumanjak, šećer u prahu, bijelo vino (polusuhog), prošek, Jagode operemo, očistimo i narežemo na polovice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme), banane ogulimo, narežemo na kolutove i posložimo u vatrostalnu posudu. ; U zasebnu vatrostalnu zdjelu dodamo žumanjke i šećer u prahu, te miješamo dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla. ; Zatim zdjelu stavimo na paru i miješajući ulijevamo bijelo vino i prošek. Dalje miješamo sve dok smjesa ne bude dovoljno gusta da ostavi vrpčasti trag. ; Pripremljeno voće prelijemo dobivenim sabayon umakom, te stavimo u pećnicu pod vruć grill 1-2 minute da se površina umaka blago zapeče. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jagode operemo, očistimo i narežemo na polovice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme), banane ogulimo, narežemo na kolutove i posložimo u vatrostalnu posudu.
  2. U zasebnu vatrostalnu zdjelu dodamo žumanjke i šećer u prahu, te miješamo dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla.
  3. Zatim zdjelu stavimo na paru i miješajući ulijevamo bijelo vino i prošek. Dalje miješamo sve dok smjesa ne bude dovoljno gusta da ostavi vrpčasti trag.
  4. Pripremljeno voće prelijemo dobivenim sabayon umakom, te stavimo u pećnicu pod vruć grill 1-2 minute da se površina umaka blago zapeče.
  5. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: