Zapečene kobasice s krumpirom

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Zapečene kobasice s krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene kobasice s krumpirom.

Kobasice + krumpir = Oktoberfest? Ne, ne... Iskušajte ovu našu posebnu varijaciju na tu dobro poznatu temu, pa ćete vidjeti da svako jelo ima na tisuće lica koja samo čekaju da ih otkrijete!

Zapečene kobasice s krumpirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene kobasice s krumpirom. - kobasica (mesne (kranjske)), krumpir, bijelo vino, kiselo vrhnje (ili vrhnja za kuhanje), brašno, peršin (sjeckani), maslinovo ulje, sol i papar, Krumpir u kori stavimo kuhati u hladnu vodu i kada zavrije kuhamo dok ne omekša (pazimo da ga ne prekuhamo). ; Mesne kobasice stavimo u vrelu vodu, kuhamo ih 20-ak minuta, izvadimo ih iz lonca, ohladimo i narežemo na duguljaste ploške. ; Kuhani krumpir ocijedimo, ostavimo da se malo ohladi, te ga ogulimo i narežemo na ploške debljine jednog centimetra. ; Na dno vatrostalne posude ulijemo malo maslinovog ulja, te naizmjence slažemo krumpir i kobasice, poput crijepa na krovu. ; Zatim u zdjelu stavimo vrhnje, ulijemo bijelo vino, 50 ml maslinovog ulja, dodamo brašno, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, te sve zajedno dobro izmiješamo pjenjačom. ; Dobivenom smjesom prelijemo krumpir i kobasice, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 30-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Krumpir u kori stavimo kuhati u hladnu vodu i kada zavrije kuhamo dok ne omekša (pazimo da ga ne prekuhamo).
  2. Mesne kobasice stavimo u vrelu vodu, kuhamo ih 20-ak minuta, izvadimo ih iz lonca, ohladimo i narežemo na duguljaste ploške.
  3. Kuhani krumpir ocijedimo, ostavimo da se malo ohladi, te ga ogulimo i narežemo na ploške debljine jednog centimetra.
  4. Na dno vatrostalne posude ulijemo malo maslinovog ulja, te naizmjence slažemo krumpir i kobasice, poput crijepa na krovu.
  5. Zatim u zdjelu stavimo vrhnje, ulijemo bijelo vino, 50 ml maslinovog ulja, dodamo brašno, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, te sve zajedno dobro izmiješamo pjenjačom.
  6. Dobivenom smjesom prelijemo krumpir i kobasice, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 30-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 26
Rating: 4.62
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: