- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Zapečene mahune s jajima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene mahune s jajima.
Želite li nešto jednostavno, a opet pomalo drugačije za svoj ručak? Mi Vam predlažemo brzu kombinaciju mahuna, jaja i sira koja će se zgotoviti u pećnici dok se Vi budete bavili drugim stvarima. Zar ta jela iz pećnice nisu jednostavno sjajna?
Zapečene mahune s jajima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene mahune s jajima. - mahune (iz konzerve), luk, maslac, češnjak, peršin (sjeckani), krušne mrvice, bijelo vino, jaje, mlijeko, parmezan, sol i papar, U tavi rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, sjeckani peršin, protisnuti češnjak, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. Zatim umiješamo krušne mrvice i kratko ih popržimo. ; Sve zajedno prelijemo bijelim vinom, dodamo ocijeđene mahune, začinimo solju i paprom, po potrebi ulijemo malo vode, te na laganoj vatri kuhamo nekoliko minuta dok se mahune dobro ne ugriju. ; Dno vatrostalne posude namažemo maslacem i u nju stavimo pripremljene mahune. ; U zdjelici umutimo jaja, dodamo mlijeko, naribani parmezan, sve zajedno izmiješamo i prelijemo u vatrostalnu posudu preko mahuna. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mahune, 400 g iz konzerve
- luk, 1 glavica
- maslac, 50 g
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 1 žlica sjeckani
- krušne mrvice, 2 žlice
- bijelo vino, 100 ml
- jaja, 2
- mlijeko, 200 ml
- parmezan, 60 g
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, sjeckani peršin, protisnuti češnjak, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. Zatim umiješamo krušne mrvice i kratko ih popržimo.
- Sve zajedno prelijemo bijelim vinom, dodamo ocijeđene mahune, začinimo solju i paprom, po potrebi ulijemo malo vode, te na laganoj vatri kuhamo nekoliko minuta dok se mahune dobro ne ugriju.
- Dno vatrostalne posude namažemo maslacem i u nju stavimo pripremljene mahune.
- U zdjelici umutimo jaja, dodamo mlijeko, naribani parmezan, sve zajedno izmiješamo i prelijemo u vatrostalnu posudu preko mahuna.
- Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |