Zapečene palačinke nadjevene blitvom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Zapečene palačinke nadjevene blitvom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene nadjevene blitvom.

Njemačke palatschinken, francuske crepes ili naše palačinke se razlikuju od američkih pancakes po načinu pripreme, ali ako pripremimo za sve njih isti ukusni nadjev od špinata u svima ćemo isto uživati.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Blitvu očistimo, operemo i ocijedimo, češnjak narežemo na listiće, a luk nasjeckamo.
  2. U ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk i listiće češnjaka, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
  3. Čim češnjak zamiriše dodamo blitvu i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri.
  4. Nakon 6-7 minuta pirjanja tavu maknemo s vatre i pričekamo da se sastojci ohlade.
  5. Zatim dodamo polovicu milerama i polovicu naribanog parmezana, muškatni oraščić, začinimo solju i paprom te dobro izmiješamo.
  6. Dobivenom mješavinom nadjenemo palačinke, savijemo ih i premjestimo u vatrostalnu posudu premazanu maslacem.
  7. Potom u zdjelicu s preostalim mileramom dodamo preostali parmezan, promiješamo i dobivenom smjesom premažemo palačinke.
  8. Tako pripremljene palačinke stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.
  9. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: