Zapečene palačinke s mortadelom i sirom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Zapečene palačinke s mortadelom i sirom

Prema nekim izvorima palačinke potječu iz zapadne francuske pokrajine Bretagne, gdje su se pripremale još prije Krista. Bila to istina ili ne palačinke su našle mjesto u našim srcima i kuhinjama i volimo ih na sve načine. Pogledajte kako smo ih pripremili ovaj put.

Priprema:
Od mješavine mlijeka, jaja, soli i brašna na maslacu ispečemo palačinke, mortadelu narežemo na tanke kriške, vlasac nasjeckamo, sir brie narežemo na ploškice, a maslacem premažemo dno vatrostalne posude. Na palačinke stavimo po krišku mortadele, po njima rasporedimo nekoliko ploškica sira, posipamo sjeckanim vlascem i preklopimo ih na trokute. Zatim ih premjestimo u vatrostalnu posudu, po njima rasporedimo još narezanog sira i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 15-ak minuta. Gotove palačinke stavimo na tanjure, posipamo ih s još malo sjeckanog vlasca i poslužimo.

I to je to, dobar tek!

Zapečene palačinke s mortadelom i sirom - - mortadela (8 kriški mortadele), sir brie (150 g sira brie ), jaja (2 jaja), brašno (280 g brašna), mlijeko (400 ml mlijeka ), maslac (60 g maslaca ), vlasac (2 žličice sjeckanog vlasca), sol (sol), -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 47
Rating: 4.77
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: