Zapečene punjene paprike

  • 100 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Zapečene punjene paprike
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene punjene paprike.

Punjena paprika se jede u SAD-u, Meksiku, Indiji, na Bliskom Istoku, Mediteranu i u zemljama Europe, a posebno na Balkanu, ali s raznim varijacijama u pripremi. Tako smo se i mi odlučili da punjenu papriku ne kuhamo već da ju zapečemo u pećnici.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Paprike operemo, odrežemo im gornji dio s peteljkom i očistimo ih, a luk nasjeckamo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 2-3 minute dodamo mljeveno meso, usitnimo ga vilicom i pržimo 10-ak minuta.
  4. Zatim meso posolimo, dodamo koncentrat rajčice, čili, cimet i piment u prahu, rižu, ulijemo 2/3 juhe, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta.
  5. Potom tavu maknemo s vatre, a u meso dodamo mrvljeni korijander, promiješamo i dobivenom smjesom nadjenemo paprike.
  6. Zatim nadjevene paprike poklopimo odrezanim dijelovima s peteljkom, premjestimo ih u vatrostalnu posudu, ulijemo preostalu juhu i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 60 minuta.
  7. Pečene paprike rasporedimo na tanjure, pokapamo ih s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: