Zapečene rajčice s tunom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Zapečene rajčice s tunom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene rajčice s tunom.

Zrele i sočne rajčice ispunjene mješavinom tune, umaka bešamela i crnih maslina, posipane parmezanom i zapečene u pećnici. Treba li još nešto dodati? Mi mislimo da ne, a vi pogledajte video, pripremite jelo i sigurno ćete se složiti s nama!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Rajčice očistimo, operemo, odrežemo im gornji dio i izdubimo ih, a masline i luk nasjeckamo.
  2. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša.
  3. Zatim dodamo sjeckane masline, ulijemo bijelo vino, promiješamo i pričekamo da vino napola ispari.
  4. Potom ugasimo vatru, dodamo tunu iz konzerve, sjeckani peršin, ulijemo umak bešamel, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke.
  5. Dobivenom smjesom nadjenemo izdubljene rajčice, posipamo ih naribanim parmezanom, premjestimo ih u vatrostalnu posudu i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30 minuta.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: