Zapečene srdele na posteljici od špinata

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Zapečene srdele na posteljici od špinata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene srdele na posteljici od špinata.

Srdela je u Hrvatskoj još poznata kao sardina, srđela, šardela, a ponegdje kao štijavica ili žir i izuzetno je zdrava riba prepuna omega-3 masnih kiselina. Kaže se da uz ribu odlično paše blitva i krumpir, no ovaj put smo ju sljubili sa špinatom i jako smo zadovoljni, pa predlažemo da pokušate i vi.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Češnjak narežemo na listiće, jaje umutimo, a peciva narežemo na kockice i premjestimo ih u zdjelu.
  2. Zatim kockice peciva posolimo, prelijemo ih s cca. 300 ml mlake vode, malo utisnemo dlanovima i ostavimo ih na se namaču 10-15 minuta.
  3. Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo listove špinata i kuhamo ih na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon 5-6 minuta kuhanja špinat ocijedimo, premjestimo u zdjelu s kockicama peciva i pričekamo da se malo ohladi.
  5. Zatim u zdjelu dodamo umućeno jaje, naribani parmezan, pinjole, listiće češnjaka i izmiješamo sastojke.
  6. Od dobivene smjese žlicom oblikujemo hrpice na limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, preko svake hrpice stavimo po dvije srdele, premažemo ih maslinovim uljem, posolimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.87
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: