Zapečene tortilje nadjevene špinatom i svježim kravljim sirom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Zapečene tortilje nadjevene špinatom i svježim kravljim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene tortilje nadjevene špinatom i svježim kravljim sirom.

Da izbjegnemo trošenje vremena pripremom palačinki, odlučili smo se na već gotove tortilje, nadjenuli ih finom mješavinom sira i špinata, ispekli u pećnici, a cijeli postupak snimili kamerama. Pogledajte!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, luk nasjeckamo, a svako jaje razbijemo u zasebnu zdjelicu.
  2. Zatim špinat stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom, te ga kuhamo tri minute.
  3. Potom špinat ohladimo pod mlazom hladne vode, ocijedimo ga i grubo nasjeckamo.
  4. U zdjelu s kravljim sirom dodamo nasjeckan špinat, protisnuti češnjak, jaje, začinimo solju i paprom, te sastojke dobro izmiješamo.
  5. Svaku tortilju nadjenemo smjesom od sira i špinata, te ih savijemo poput palačinki.
  6. Tako pripremljene tortilje premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu.
  7. U zdjelicu s drugim jajetom ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  8. Dobivenom smjesom prelijemo nadjevene tortilje, posipamo ih tucanom ljutom papričicom, naribanim sirom i sjeckanim lukom, te ponovo naribanim sirom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
  9. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: