Zapečeni bakalar s povrćem

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Zapečeni bakalar s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni bakalar s povrćem.

Svake se godine iznova veselimo bakalaru na svečanoj trpezi i to s pravom! Ta je riba specifične arome pravi simbol božićnog slavlja, a ove godine Vam predlažemo da klasični recept malo izokrenete i unesete osvježenje na blagdanski stol...

Zapečeni bakalar s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni bakalar s povrćem. - riba bakalar ((svježih fileta bez kostiju)), luk, poriluk, češnjak, masline (iskoštenih, crnih), bijelo vino, brokula, ružmarin, lovorov list, peršin (sjeckani), krušne mrvice, maslinovo ulje, sol, U loncu ugrijemo maslinovo ulje, dodamo na tanke kolutiće narezan luk, poriluk narezan na kolutiće, protisnemo češnjak, dodamo na kolutiće narezane iskoštene crne masline, malo posolimo i sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok povrće ne omekša.; Zatim ulijemo bijelo vino, dodamo cvjetiće brokule, grančicu ružmarina, lovorov list, te ostavimo da na laganoj vatri vrije jednu, dvije minute. ; Vatrostalnu posudu premažemo maslinovim uljem, u nju naizmjence slažemo povrće i bakalar narezan na komade, sve zajedno posipamo sjeckanim peršinom i krušnim mrvicama, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U loncu ugrijemo maslinovo ulje, dodamo na tanke kolutiće narezan luk, poriluk narezan na kolutiće, protisnemo češnjak, dodamo na kolutiće narezane iskoštene crne masline, malo posolimo i sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok povrće ne omekša.
  2. Zatim ulijemo bijelo vino, dodamo cvjetiće brokule, grančicu ružmarina, lovorov list, te ostavimo da na laganoj vatri vrije jednu, dvije minute.
  3. Vatrostalnu posudu premažemo maslinovim uljem, u nju naizmjence slažemo povrće i bakalar narezan na komade, sve zajedno posipamo sjeckanim peršinom i krušnim mrvicama, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.
  4. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Rating: 3.56
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: