Zapečeni cannelloni s umakom od rajčice i luka

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Zapečeni cannelloni s umakom od rajčice i luka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene cannellone s umakom od rajčice i luka.

Cannelloni su poznato talijansko jelo koje možemo nadijevati raznim sastojcima, i prelijevati različitim umacima, pa pogledajte kako smo ih mi ovaj put pripremili.

Zapečeni cannelloni s umakom od rajčice i luka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene cannellone s umakom od rajčice i luka. - sjeckana rajčica, junetina (mljevene), tjestenina za lazanje ((svježa)), sir mozzarella, luk, origano (sušenog), bijelo vino ((suhog)), bešamel umak, jaje, maslac, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, U lonac stavimo maslac, dodamo polovicu luka narezanog na trakice, posolimo, promiješamo i pržimo ga na laganoj vatri dok ne omekša. ; Zatim ulijemo polovicu bijelog vina, dodamo sjeckanu rajčicu, polovicu mješavine mediteranskih začina, šećer, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; Za to vrijeme, u zaseban lonac ulijemo maslinovo ulje, dodamo mljevenu junetinu, preostali luk narezan na trakice i pržimo, povremeno miješajući, dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. ; Zatim meso začinimo solju, paprom i preostalom mješavinom mediteranskih začina, ulijemo preostalo bijelo vino, promiješamo i kuhamo dalje dok vino malo ne ispari. ; Potom ugasimo vatru, ulijemo umak bešamel, dodamo žumanjke i dobro izmiješamo sastojke. ; Listove tijesta za cannellone nadjenemo mesnim nadjevom, savijemo ih i premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Preko cannellona rasporedimo umak od rajčice i luka, te prekrijemo kriškama sira mozzarelle. ; Tako pripremljene cannellone stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. Gotove cannellone stavimo na tanjur i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac stavimo maslac, dodamo polovicu luka narezanog na trakice, posolimo, promiješamo i pržimo ga na laganoj vatri dok ne omekša.
  2. Zatim ulijemo polovicu bijelog vina, dodamo sjeckanu rajčicu, polovicu mješavine mediteranskih začina, šećer, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
  3. Za to vrijeme, u zaseban lonac ulijemo maslinovo ulje, dodamo mljevenu junetinu, preostali luk narezan na trakice i pržimo, povremeno miješajući, dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.
  4. Zatim meso začinimo solju, paprom i preostalom mješavinom mediteranskih začina, ulijemo preostalo bijelo vino, promiješamo i kuhamo dalje dok vino malo ne ispari.
  5. Potom ugasimo vatru, ulijemo umak bešamel, dodamo žumanjke i dobro izmiješamo sastojke.
  6. Listove tijesta za cannellone nadjenemo mesnim nadjevom, savijemo ih i premjestimo u vatrostalnu posudu.
  7. Preko cannellona rasporedimo umak od rajčice i luka, te prekrijemo kriškama sira mozzarelle.
  8. Tako pripremljene cannellone stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. Gotove cannellone stavimo na tanjur i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: