Zapečeni file bijele ribe s rajčicom i mozzarellom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Zapečeni file bijele ribe s rajčicom i mozzarellom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene filete bijele ribe s rajčicom i mozzarellom.

Legenda kaže da je mozzarella nastala kada su rimski legionari bivolje mlijeko prenosili u kožnim vrećama, pa je tijekom puta, zbog topline fermentiralo i postalo mladi nesoljeni sir. Danas je mozzarella sastavni dio mediteranske kuhinje i može se peći ili jesti sirova. Ako vas zanima kako se je uklopila u priču s ribom i rajčicom, pogledajte kratki filmić.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Filete ribe narežemo na prikladne komade i osušimo ih kuhinjskom krpom, a sok od limuna iscijedimo.
  2. Narezane filete ribe složimo u, maslinovim uljem premazanu, vatrostalnu posudu, posolimo ih, posipamo listovima svježeg bosiljka, pokapamo sokom od limuna i ostavimo da se kratko mariniraju.
  3. Za to vrijeme mini rajčice očistimo i prepolovimo, a sir mozzarellu narežemo na tanke ploške.
  4. Zatim kuhinjskim ručnikom upijemo višak marinade, po ribi rasporedimo narezane rajčice i ploške mozzarelle, prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo naribanim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
  5. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 40
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: