Zapečeni grah s kobasicom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Zapečeni grah s kobasicom
Saznajte kako pripremiti zapečeni grah s kobasicom u našem video receptu.

Evo nama zapečenog graha ili kako bi Makedonci rekli "gravče na tavče". Ovo je jedan od najomiljenih načina priprave graha iako ga iz nepoznatih razloga obično jedemo u restoranima i rijetko ga pripravljamo kod kuće. Učinite to! Zaista je jednostavno, a razveselit ćete sve koji se nađu za stolom.

Zapečeni grah s kobasicom - Saznajte kako pripremiti zapečeni grah s kobasicom u našem video receptu. - grah (bijelog), kobasica, luk, slanina, slatka mljevena paprika, koncentrat rajčice (pire), češnjak, brašno, feferoni (suha), ulje, peršin, sol i papar, Grah očistimo, operemo i namočimo u hladnoj vodi preko noći. ; Namočeni grah ocijedimo i stavimo kuhati u čistu vodu. ; Kada voda zavri, grah kuhamo deset minuta i ocijedimo u cjedilu. ; Grah potom vratimo u lonac, dodamo lovorov list, sol, svježu vodu i ponovo kuhamo po prilici 45 minuta. ; Zatim grah ocijedimo tako da u zdjeli ostane malo tekućine od kuhanja. ; U tavi na vrućem ulju pržimo nasjeckani luk i na kockice narezanu slaninu dok luk ne omekša. ; Dodamo mljevenu crvenu papriku, koncentrat rajčice, nasjeckani češnjak i brašno, promiješamo te umiješamo kuhani grah s preostalom tekućinom od kuhanja i nasjeckani feferon. ; Po potrebi još malo začinimo solju i paprom te ostavimo da zavri. ; Tako pripremljen grah premjestimo u nauljenu vatrostalnu posudu, a odozgo utisnemo kobasice. ; Sve zajedno pospemo nasjeckanim peršinom, prelijemo s malo ulja i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 220 °C po prilici 25 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Grah očistimo, operemo i namočimo u hladnoj vodi preko noći.
  2. Namočeni grah ocijedimo i stavimo kuhati u čistu vodu.
  3. Kada voda zavri, grah kuhamo deset minuta i ocijedimo u cjedilu.
  4. Grah potom vratimo u lonac, dodamo lovorov list, sol, svježu vodu i ponovo kuhamo po prilici 45 minuta.
  5. Zatim grah ocijedimo tako da u zdjeli ostane malo tekućine od kuhanja.
  6. U tavi na vrućem ulju pržimo nasjeckani luk i na kockice narezanu slaninu dok luk ne omekša.
  7. Dodamo mljevenu crvenu papriku, koncentrat rajčice, nasjeckani češnjak i brašno, promiješamo te umiješamo kuhani grah s preostalom tekućinom od kuhanja i nasjeckani feferon.
  8. Po potrebi još malo začinimo solju i paprom te ostavimo da zavri.
  9. Tako pripremljen grah premjestimo u nauljenu vatrostalnu posudu, a odozgo utisnemo kobasice.
  10. Sve zajedno pospemo nasjeckanim peršinom, prelijemo s malo ulja i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 220 °C po prilici 25 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 39
Rating: 4.36
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: