Zapečeni gulaš

  • 75 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Zapečeni gulaš
Saznajte kako pripremiti zapečeni gulaš u našem video receptu.

Evo još jednog klasičnog jela, priremljenog na neuobičajen način: zapečeni gulaš s pivom. U ovoj izvedbi meso, krumpiri i paprika plivaju u vrlo kremastom umaku, a sve namirnice su izuzetno mekane i gotovo se tope u ustima. Svakako nemojte na ovo jelo gledati kao na neki čudni eksperiment, jer ovo je jedan od najboljih gulaša koji smo ikada probali!

Zapečeni gulaš - Saznajte kako pripremiti zapečeni gulaš u našem video receptu. - teletina (od koljenice), škrobno brašno, luk, češnjak, pivo, lovorov list, krumpir, svježa crvena paprika, mažuran, peršin, temeljac mesne juhe, ulje, sol i papar, Meso narežemo na kockice, prebacimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, posipamo škrobnim brašnom, izmiješamo i stavimo na stranu. ; Na ulju zajedno pirjamo sitno sjeckani luk i češnjak i čim češnjak pusti miris dodamo meso i sve zajedno kratko pržimo. ; Zatim sve zajedno podlijemo pivom, dodamo lovorov list, mažuran i ostavimo da zavrije. ; Sastojke zatim prebacimo u prikladnu vatrostalnu posudu, dodamo kockice krumpira i crvene paprike, pa sve zajedno podlijemo s toliko vode da prekrije sastojke. ; Sastojke promiješamo i stavimo u zagrijanu pećnicu, na 180°C otprilike 1 sat.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso narežemo na kockice, prebacimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, posipamo škrobnim brašnom, izmiješamo i stavimo na stranu.
  2. Na ulju zajedno pirjamo sitno sjeckani luk i češnjak i čim češnjak pusti miris dodamo meso i sve zajedno kratko pržimo.
  3. Zatim sve zajedno podlijemo pivom, dodamo lovorov list, mažuran i ostavimo da zavrije.
  4. Sastojke zatim prebacimo u prikladnu vatrostalnu posudu, dodamo kockice krumpira i crvene paprike, pa sve zajedno podlijemo s toliko vode da prekrije sastojke.
  5. Sastojke promiješamo i stavimo u zagrijanu pećnicu, na 180°C otprilike 1 sat.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 2
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:75minuta

Najnovije zanimljivosti: