Zapečeni kruh s više vrsta sira

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Zapečeni kruh s više vrsta sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni kruh s više vrsta sira.

Savršeno jelo za ljubitelje zapečena sira, a i za ljubitelje talijanske kuhinje kojima su dosadile pizze, špageti i lazanje. Istina, sve je tu baš kao da spremate pizzu, ali opet nekako originalnije, kreativnije i - hrskavije.

Zapečeni kruh s više vrsta sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni kruh s više vrsta sira. - kruh, sir mozzarella, sir ementaler, sir gorgonzola, sir camembert, rajčica, jaje, mlijeko, maslac, sol i papar, Kruh, rajčicu i sir narežemo na podjednako debele kriške. ; Na posebnom tanjuru posložimo 8 podjednakih ploški narezane rajčice i svaku prekrijemo sa po jednom ploškom sira mozzarella. ; Jaja razmutimo mlijekom, solju i bijelim paprom. ; Kriške kruha naizmjenice s pomiješanim kriškama preostalih vrsta sira posložimo u kalup poput crjepova na krovu i prelijemo ih mješavinom jaja i mlijeka. ; Tako posložene namirnice odozgo ukrasimo pripremljenim ploškama rajčice i sira mozzarelle. ; Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 180°C oko 30 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kruh, rajčicu i sir narežemo na podjednako debele kriške.
  2. Na posebnom tanjuru posložimo 8 podjednakih ploški narezane rajčice i svaku prekrijemo sa po jednom ploškom sira mozzarella.
  3. Jaja razmutimo mlijekom, solju i bijelim paprom.
  4. Kriške kruha naizmjenice s pomiješanim kriškama preostalih vrsta sira posložimo u kalup poput crjepova na krovu i prelijemo ih mješavinom jaja i mlijeka.
  5. Tako posložene namirnice odozgo ukrasimo pripremljenim ploškama rajčice i sira mozzarelle.
  6. Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 180°C oko 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: