Zapečeni krumpir s paprikama, mladim lukom i slaninom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Zapečeni krumpir s paprikama, mladim lukom i slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni krumpir s paprikama, mladim lukom i slaninom.

Krumpir je namirnica koja se može spojiti s velikom većinom drugih namirnica u ukusno jelo. Pogledajmo kako se je snašao u spajanju s paprikama, mladim lukom i slaninom.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kuhani krumpir ogulimo i narežemo na četvrtine, očišćenu papriku na trake širine 2 cm, bijeli dio mladog luka prepolovimo, a zeleni narežemo na kolutiće, režnjeve češnjaka narežemo na četvrtine, a slaninu na ploške.
  2. Vatrostalnu posudu premažemo maslinovim uljem, po dnu rasporedimo kriške narezanog krumpira, između njih stavimo ploške slanine, trakice paprike i narezan češnjak, posipamo sušenim ružmarinom, u sredinu stavimo polovice bijelog dijela mladog luka, prelijemo maslinovim uljem, posolimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
  3. Jelo izvadimo iz pećnice, posipamo kolutićima zelenog dijela mladog luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: