Zapečeni krumpir

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa

Krumpir pripremljen na ovaj način možete iskoristit kao prilog, no jednako je dobar i kao samostalno jelo, uz koje ćete zaboraviti na meso.

Zapečeni krumpir
Zapečeni krumpir
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 81
Rating: 4.17
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti zapečeni krumpir.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Krumpir i luk ogulimo, operemo i narežemo na tanke kolute.
  2. Maslac rastopimo i namažemo posudu za pečenje.
  3. Zatim krumpir i luk posolimo i začinimo paprom te složimo u posudu za pečenje.
  4. Ovako pripremljene sastojke stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
  5. Nakon 10-15 minuta, preko krumpira pospemo naribani sir i pečemo dalje.
  6. Kada je krumpir omekšao, preko njega prelijemo mješavinu vrhnja za kuhanje, mlijeka, soli, papra i muškatnog oraščića te dalje pečemo.
  7. Nakon poprilici 30 minuta, krumpir izvadimo iz pećnice, a zatim poslužimo uz prilog ili kao samostalno jelo.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 81
Rating: 4.17
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: