Zapečeni njoki od kukuruzne krupice

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Zapečeni njoki od kukuruzne krupice
Saznajte kako pripremiti zapečene njoke od kukuruzne krupice u našem video receptu.

Ovo predivno jelo sa sela još je jedan dokaz da su jednostavne stvari često i najbolje. Možda vas neće očarati intenzitetom okusa, no ponekad baš to trebate nakon prevelike količine hrane na sinoćnjem tulumu. Obavezno ga probajte i kao prilog nekim pikantnijim jelima!

Zapečeni njoki od kukuruzne krupice - Saznajte kako pripremiti zapečene njoke od kukuruzne krupice u našem video receptu. - kukuruzna krupica, parmezan, maslac, kiselo vrhnje, U posoljenu i uzavrelu vodu uz miješanje pjenjačom, polagano sipamo kukuruznu krupicu i pazimo da se ne stvore grudice. ; Naribamo parmezan, a vatrostalnu posudu namažemo maslacem. ; Žlicom koju svaki put uranjamo u vrelu vodu, vadimo njoke iz kukuruzne kaše i polako ih stavljamo u vatrostalnu posudu. ; Jedan sloj valjušaka posipamo parmezanom, drugi nakapamo otopljenim maslacem, a posljednji sloj prelijemo kiselim vrhnjem. Pečemo na srednjoj razini, 15-20 minuta na 200 °C.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U posoljenu i uzavrelu vodu uz miješanje pjenjačom, polagano sipamo kukuruznu krupicu i pazimo da se ne stvore grudice.
  2. Naribamo parmezan, a vatrostalnu posudu namažemo maslacem.
  3. Žlicom koju svaki put uranjamo u vrelu vodu, vadimo njoke iz kukuruzne kaše i polako ih stavljamo u vatrostalnu posudu.
  4. Jedan sloj valjušaka posipamo parmezanom, drugi nakapamo otopljenim maslacem, a posljednji sloj prelijemo kiselim vrhnjem. Pečemo na srednjoj razini, 15-20 minuta na 200 °C.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: