Zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U čistu tavu ili lonac stavimo bijeli dio poriluka, prelijemo poriluk vodom, posolimo, poklopimo i kuhamo dok ne zavri, a kada zavri, na laganoj vatri kuhamo još desetak minuta.
  2. Za to vrijeme, u čistu zdjelu stavimo svježi kravlji sir, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo jedno cijelo jaje i naribamo parmezan.
  3. Sada sastojke vrlo malo posolimo i pjenjačom izmiješamo.
  4. Zatim u zasebnoj zdjelici pomiješamo naribani punomasni sir i krušne mrvice i preko svega naribamo preostali parmezan i rukama izmiješamo.
  5. Kada je poriluk prokuhan, ugasimo vatru i slažemo ga u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu.
  6. Zatim poriluk posipamo smjesom naribanog parmezana, krušnih mrvica i gaude, prelijemo nadjevom od vrhnja i svježeg sira i za kraj još jednom posipamo preostalom smjesom krušnih mrvica, parmezana i gaude.
  7. Ovako pripremljen poriluk stavljamo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Nakon 40 minuta, jelo izvadimo iz pećnice i ostavimo da malo odstoji.
  8. Zatim poriluk izrežemo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 2.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: