Zapečeni zagorski štrukli s orasima

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Zapečeni zagorski štrukli s orasima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene zagorske štrukle s orasima.

Evo jedne prave poslastice! Slasne slatke štrukle odličan su desert. Zbog oraha, meda i grožđica pripisujemo im i afrodizijačka svojstva. Pripazite da ispečete dovoljno štrukli, jer djeca će ih razgrabiti dok kažete keks! Odnosno štrukla. Svejedno.

Zapečeni zagorski štrukli s orasima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene zagorske štrukle s orasima. - orasi, kravlji sir, grožðice, brašno, jaje, mlijeko, šećer, vanilin šećer, cimet, med, kiselo vrhnje, vrhnje za kuhanje, maslac, ulje, sol, Sve sastojke za tijesto pomiješamo i umijesimo vučeno tijesto. ; Gotovo tijesto položimo na brašnom posipani tanjur i premažemo tankim slojem ulja da se za vrijeme stajanja (odmaranja) ne suši. Pustimo ga da odleži 30 minuta. ; U tavi, na vatri, pomiješamo mlijeko, šećer, grožđice, med i orahe, kratko pirjamo i stavljamo na stranu da se ohladi. ; U posebnoj posudi izmiješamo sir, jaje, kiselo vrhnje, šećera i vanilin šećer. Tako pripremljenu smjesu dodamo u ohlađenu smjesu od oraha. ; Odležano tijesto prebacimo na brašnom posipani stolnjak ili veću kuhinjsku krpu i razvlačimo ga iz sredine prema van u svim smjerovima. ; Razvučenom tijestu odrežemo debele krajeve (rubove) i pustimo ga da se malo posuši. ; Tijesto nadijevamo hrpicama pripremljenog nadjeva u prvom redu ispred nas, s lijeva na desno, u razmaku od 10 cm. ; Uz pomoć stolnjaka (dižući ga od sebe, prema gore) zamotamo tijesto. Rubom dlana utiskujemo tijesto između nadjevenih dijelova i režemo ga (odvajamo) rubom tanjura. ; Slažemo ih u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu i prelijemo vrhnjem za kuhanje. ; Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200°C oko 45 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sve sastojke za tijesto pomiješamo i umijesimo vučeno tijesto.
  2. Gotovo tijesto položimo na brašnom posipani tanjur i premažemo tankim slojem ulja da se za vrijeme stajanja (odmaranja) ne suši. Pustimo ga da odleži 30 minuta.
  3. U tavi, na vatri, pomiješamo mlijeko, šećer, grožđice, med i orahe, kratko pirjamo i stavljamo na stranu da se ohladi.
  4. U posebnoj posudi izmiješamo sir, jaje, kiselo vrhnje, šećera i vanilin šećer. Tako pripremljenu smjesu dodamo u ohlađenu smjesu od oraha.
  5. Odležano tijesto prebacimo na brašnom posipani stolnjak ili veću kuhinjsku krpu i razvlačimo ga iz sredine prema van u svim smjerovima.
  6. Razvučenom tijestu odrežemo debele krajeve (rubove) i pustimo ga da se malo posuši.
  7. Tijesto nadijevamo hrpicama pripremljenog nadjeva u prvom redu ispred nas, s lijeva na desno, u razmaku od 10 cm.
  8. Uz pomoć stolnjaka (dižući ga od sebe, prema gore) zamotamo tijesto. Rubom dlana utiskujemo tijesto između nadjevenih dijelova i režemo ga (odvajamo) rubom tanjura.
  9. Slažemo ih u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu i prelijemo vrhnjem za kuhanje.
  10. Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200°C oko 45 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: