Zec na lovački način

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Zec na lovački način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zeca na lovački način.

Znaju lovci kako se jede, a ovaj recept za zeca na lovački način će i Vas u to uvjeriti. Neće biti potrebno da za njega odete u lov jer se do zeca može doći i na manje avanturističke načine, ali bit će itekako potrebno da dobro pripremite nepce na poslasticu koja slijedi...

Zec na lovački način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zeca na lovački način. - zečetina, svinjska mast, luk, mrkva, korijen celera, korijen peršina, mljevena crvena paprika, crno vino, jaje, mileram, brašno, sjeckana rajčica, sol, U lonac stavimo svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, korijen celera i peršina, posolimo, promiješamo, te na povrće dodamo komade zečetine koju na laganoj vatri pirjamo povremeno je okrećući. ; Zatim po mesu posipamo mljevenu crvenu papriku i malo izmiješamo sastojke. ; Potom sastojke podlijemo crnim vinom, dodamo sjeckanu rajčicu, lovorov list, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan i pol sat. ; Pred kraj kuhanja u zdjelicu stavimo mileram, dodamo žutanjke i malo izmiješamo sastojke. ; Zatim u zdjelicu dodamo brašno, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu, te umiješamo u lonac sa zečetinom. ; Sve zajedno još kratko prokuhamo da umak malo zgusne i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac stavimo svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, korijen celera i peršina, posolimo, promiješamo, te na povrće dodamo komade zečetine koju na laganoj vatri pirjamo povremeno je okrećući.
  2. Zatim po mesu posipamo mljevenu crvenu papriku i malo izmiješamo sastojke.
  3. Potom sastojke podlijemo crnim vinom, dodamo sjeckanu rajčicu, lovorov list, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan i pol sat.
  4. Pred kraj kuhanja u zdjelicu stavimo mileram, dodamo žutanjke i malo izmiješamo sastojke.
  5. Zatim u zdjelicu dodamo brašno, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu, te umiješamo u lonac sa zečetinom.
  6. Sve zajedno još kratko prokuhamo da umak malo zgusne i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.56
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: