Žele od šumskog voća na umaku od vanilije

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Žele od šumskog voća na umaku od vanilije
U našem video receptu saznajte kako pripremiti žele od šumskog voća na umaku od vanilije.

Ovaj predivan desert zgotovljuje se brzo i izuzetno je slastan. A umjesto navedenog voća, možete isprobati i neke druge kombinacije. Ali pazite sa tropskim voćem! Mango, papaja i ananas sadrže enzime koji razbijaju strukturu želatine. Zato ih prije upotrebe morate blanširati (nakratko skuhati u vrućoj vodi) ili koristiti one iz konzerve.

Žele od šumskog voća na umaku od vanilije - U našem video receptu saznajte kako pripremiti žele od šumskog voća na umaku od vanilije. - jagode, kupine, ribiz, želatina, šećer, vanilin štapić, jaje, vrhnje za kuhanje, Jagode izmiksamo sa polovicom šećera, ugrijemo ih na tavi i dodamo listiće želatine koje smo prethodno namočili u hladnoj vodi da omekšaju. Pustimo da se malo rashladi. ; Za to vrijeme u zdjelice za serviranje naslažemo crni ribiz i kupine, te prelijemo mlakim želeom od jagoda. Stavimo u hladnjak da se stegne do kraja.; Prethodno razrezani štapić vanilije prokuhamo u vrhnju za kuhanje. ; Žumanjke razradimo sa preostalim šećerom, prelijemo sa rashlađenim, prethodno prokuhanim vrhnjem. ; Sve zajedno razradimo i podgrijemo, ali ne prokuhamo. Ohlađen žele izvrnemo na sredinu tanjura te ga prelijemo umakom od vanilije.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jagode izmiksamo sa polovicom šećera, ugrijemo ih na tavi i dodamo listiće želatine koje smo prethodno namočili u hladnoj vodi da omekšaju. Pustimo da se malo rashladi.
  2. Za to vrijeme u zdjelice za serviranje naslažemo crni ribiz i kupine, te prelijemo mlakim želeom od jagoda. Stavimo u hladnjak da se stegne do kraja.
  3. Prethodno razrezani štapić vanilije prokuhamo u vrhnju za kuhanje.
  4. Žumanjke razradimo sa preostalim šećerom, prelijemo sa rashlađenim, prethodno prokuhanim vrhnjem.
  5. Sve zajedno razradimo i podgrijemo, ali ne prokuhamo. Ohlađen žele izvrnemo na sredinu tanjura te ga prelijemo umakom od vanilije.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: