Žgvacet od boškarina

  • 220 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Žgvacet od boškarina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti žgvacet od boškarina.

Ovo je jedno od onih jela koja uistinu zaslužuju našu punu pozornost kad se iznesu na stol. Arome boškarina, povrća i začina tako će se prožeti i spojiti u neponovljiv okus da ćete imati dojam da sjedite u vrhunskom restoranu, a ne za vlastitim stolom...

Žgvacet od boškarina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti žgvacet od boškarina. - boškarin ((odležanog za gulaš)), kosti, luk (ljubičastog), češnjak, peršin (sjeckani), mažuran, klinčić, koncentrat rajčice, crno vino, tjestenina (istarske (posutice)), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Meso očistimo od kožica i žilica, narežemo na kocke veličine 2-3 cm i začinimo solju. ; U loncu ugrijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani ljubičasti luk i malo ga posolimo. Zatim dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, mrvljeni mažuran i klinčiće, te izmiješamo sastojke. ; Na povrće stavimo narezano meso, posolimo i popaprimo, pa sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri bez miješanja, 10-15 minuta, odnosno dok luk ispod mesa ne omekša. Zatim sve zajedno nježno izmiješamo kuhačom i na laganoj vatri, uz povremeno miješanje, pirjamo još 20-ak minuta, odnosno dok ne ispari tekućina što ju je meso ispustilo. ; Potom u lonac umiješamo koncentrat rajčice, dodamo kosti, ulijemo crno vino, po potrebi još toliko vode da pokrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri dalje kuhamo, povremeno protresajući posudu, po prilici tri sata. ; Gotov žgvacet poslužimo s kuhanim posuticama.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso očistimo od kožica i žilica, narežemo na kocke veličine 2-3 cm i začinimo solju.
  2. U loncu ugrijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani ljubičasti luk i malo ga posolimo. Zatim dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, mrvljeni mažuran i klinčiće, te izmiješamo sastojke.
  3. Na povrće stavimo narezano meso, posolimo i popaprimo, pa sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri bez miješanja, 10-15 minuta, odnosno dok luk ispod mesa ne omekša. Zatim sve zajedno nježno izmiješamo kuhačom i na laganoj vatri, uz povremeno miješanje, pirjamo još 20-ak minuta, odnosno dok ne ispari tekućina što ju je meso ispustilo.
  4. Potom u lonac umiješamo koncentrat rajčice, dodamo kosti, ulijemo crno vino, po potrebi još toliko vode da pokrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri dalje kuhamo, povremeno protresajući posudu, po prilici tri sata.
  5. Gotov žgvacet poslužimo s kuhanim posuticama.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:220minuta

Najnovije zanimljivosti: