Zimska miso juha od povrća i tofua

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Zimska miso juha od povrća i tofua
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zimsku miso juhu od povrća i tofua.

Svako godišnje doba ima svoju miso juhu. Ona je kraljica juha u prirodnoj prehrani. Zima je vrijeme kada je naš organizam potrebno dodatno ugrijati, pa će vam ova juha posebno prijati ujutro prije nego što izađete iz toplog doma i sjednete u hladan automobil. Svakako probajte ovu ljekovitu kombinaciju!

Zimska miso juha od povrća i tofua - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zimsku miso juhu od povrća i tofua. - gljive (3-4 shiitake gljive), tofu (svježeg), tofu (dimljenog), umak od soje (tamari), luk, korijen peršina, mrkva, poriluk (manji), temeljac povrtne juhe, miso (ječmeni), sezamovo ulje (tamno), Shiitake gljive namočimo u zdjelicu s vodom i ostavimo 15-ak minuta da omekšaju. Zatim im uklonimo stručak, a klobuke narežemo na trakice. ; Svježi tofu narežemo na kockice, posipamo s malo tamari sojinog umaka i mariniramo. ; U tavi, na malo vrućeg tamnog sezamovog ulja, pržimo luk narezan na trakice dok ne omekša. ; Zatim dodamo narezane shiitake gljive, svježi i dimljeni tofu narezan na kockice i pirjamo 1-2 minute. ; Potom dodamo korijen peršina narezan na polumjesece, mrkvu na kružiće i poriluk na trakice, te pirjamo 1-2 minute. ; Zatim ulijemo povrtni temeljac i kada zavrije smanjimo vatru, poklopimo i kuhamo 15-ak minuta. ; Na kraju kuhanja ugasimo vatru, u zasebnu zdjelicu odvojimo malo juhe i umiješamo miso. Smjesu zatim umiješamo u juhu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Shiitake gljive namočimo u zdjelicu s vodom i ostavimo 15-ak minuta da omekšaju. Zatim im uklonimo stručak, a klobuke narežemo na trakice.
  2. Svježi tofu narežemo na kockice, posipamo s malo tamari sojinog umaka i mariniramo.
  3. U tavi, na malo vrućeg tamnog sezamovog ulja, pržimo luk narezan na trakice dok ne omekša.
  4. Zatim dodamo narezane shiitake gljive, svježi i dimljeni tofu narezan na kockice i pirjamo 1-2 minute.
  5. Potom dodamo korijen peršina narezan na polumjesece, mrkvu na kružiće i poriluk na trakice, te pirjamo 1-2 minute.
  6. Zatim ulijemo povrtni temeljac i kada zavrije smanjimo vatru, poklopimo i kuhamo 15-ak minuta.
  7. Na kraju kuhanja ugasimo vatru, u zasebnu zdjelicu odvojimo malo juhe i umiješamo miso. Smjesu zatim umiješamo u juhu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: