5 razloga zbog kojih bi ove jeseni trebali jesti kruške

kruske

Jabuke i bundeve nekako su glavne zvijezde svake jeseni, pa vrlo često potpuno zaboravljamo na kruške…

Iako možda nisu najpopularnija jesenska namirnica, postoje brojni razlozi zbog kojih nikako ne bi trebali zanemarivati kruške. U nastavku donosimo samo neke od njih.

Kruške su superhrana

Kruške nisu samo sočne i ukusne, već su i jedna od najzdravijih jesenskih namirnica. Brojna istraživanja povezuju kruške sa smanjenjem rizika od oboljenja kao što su rak, dijabetes tipa 2 te raznih srčanih oboljenja. Nemojte ih guliti budući da se većina nutrijenata nalazi u njihovoj kori!

organske-kruske

Postoje stotine raznih okusa

Vjerovali ili ne, postoji nešto više od 3.000 različitih vrsta kruški, a svaka od njih ima svoj poseban okus. Možete odabrati slatke, sočne ili hrskave kruške, a prije nego pronađete svoju omiljenu vrstu svakako ih najprije isprobajte što više.

Mogu biti pikantne

Unaprijedite svoju sljedeću večeru predjelima inspiriranim kruškama. Možete pripremiti prepečence s kruškama i kozjim sirom, ili narezane komade kruške omotati pršutom – što god odlučili nećete pogriješiti (a ni potrošiti previše vremena).

narezane-kruske

…ili slatke

Ako se pronalazite u opisu osobe koja vjeruje da je desert najvažniji obrok u danu, sigurno znate i da su opcije deserta s kruškama praktički beskonačne. Nakon što ih sve isprobate, pita od jabuke brzo će pasti u zaborav.

Kruške su iznimno sočne

Ako pri ruci imate savršeno zrelu krušku, svakako pripremite i ubruse jer su kruške zapravo vrlo sočan i ukusan zalogaj u kojem možete uživati u svako doba dana (i noći).

Konzumirate li često kruške? Podijelite u komentarima.

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga, lajkajte i podijelite ♥

4 / 5 (4 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Najnovije zanimljivosti: