Nemojte bacati limunove korice!

polovica-limuna

Limun može osvježiti razna jela, a uz to je i jako koristan za naše zdravlje.

Limunov sok često se koristi dok kora najčešće završava u kanti za smeće. Međutim, limunova korica praktičan je sastojak koji se često zanemaruje, stoga provjerite sljedeće neobične načine kako ju možete iskoristiti i izraditi neka prilično fina jela.

Pečeno povrće

peceno-povrce

Limunova korica daje osvježavajuć okus te će začiniti povrće pečeno u pećnici. Jednostavno ju naribajte po povrću i uživajte u finom okusu.

Smoothie

zeleni-smoothie

Korica će omogućiti osvježavajuć okus smoothieja, pogotovo ako kao bazu koristite mlijeko. Jednostavno ubacite limunovu koricu u mikser s ostalim sastojcima, a ako pripremate smoothie od povrća limunova korica će mu dati poseban okus.

Čaj od limuna i đumbira

caj-od-limuna-i-dumbira

Iako možete kupiti razne već gotove čajeve od limuna, pokušajte ga napraviti sami. Pažljivo narežite limunovu koru i đumbir, te ih prokuhajte u vreloj vodu 1-2 minute. Limun je baza za razne čajeve, pa ako pri ruci nemate đumbir možete koristiti svježi bosiljak ili mentu. Još jednostavnija opcija uključuje samo limun i malo meda.

Salata od rajčice i avokada

salata-od-rajcice-i-avokada

Limunova korica može dodati pomalo kiselkast okus raznim salatama. Narežite rajčice, krastavce i avokado na kockice i nabacajte ih na sloj kelja, te dodajte svježi bosiljak, limun, sol i papar. U preljev za salatu dodajte limunov sok i maslinovo ulje. Kao ljetnu varijantu ovu salatu možete pripremiti i od rajčica, krastavaca, kukuruza i bosiljka.

Bacate li uglavnom limunove korice ili ih koristite u pripremi hrane? Podijelite u komentarima.

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga, lajkajte i podijelite ♥

3.88 / 5 (16 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Najnovije zanimljivosti: