- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Škampi na buzaru – Saznajte kako pripremiti škampe na buzaru u našem video receptu. – škampi, maslinovo ulje, rajčica, češnjak, peršin, krušne mrvice, bijelo vino, sol, bijeli papar, Prije svega rajčicama u križ zarežemo kožu i nakratko ih uronimo u vrelu vodu. Izvadimo ih i ogulimo. ; Zatim rajčice narežemo na kockice, a češnje češnjaka sitno nasjeckamo. ; U loncu na 1-1,5 dl toplog maslinovog ulja dodamo škampe i kratko ih popržimo. ; Zatim u lonac dodajemo sjeckani češnjak, rajčicu, polovinu sjeckanog peršina, bijeli papar, morsku sol i krušne mrvice, dobro promiješamo i pustimo da se sastojci prožmu. ; Sve zajedno podlijemo bijelim vinom, poklopimo i ostavimo da na laganoj vatri kuha 10-15 minuta. ; Škampe poslužimo još vruće i posipamo svježe sjeckanim peršinom.; – Eh, škampi. Pravi morski dragulj, poslastica, delikatesa. Možda ne baš tako cijenjeni kao jastog, ali itekako ukusni; mnogima čak i ukusniji, jer njihovo meso nema toliko slatkast okus. Ovako lagana buzara najbolje će otkriti sve njihove skrivene arome. I nemojte, kao što je to često slučaj, pojesti samo repić: u glavi škampa nema ništa štetno ili gadljivo, a baš ona sadrži najviše sočnih sokova!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Škampi na buzaru – Saznajte kako pripremiti škampe na buzaru u našem video receptu. – škampi, maslinovo ulje, rajčica, češnjak, peršin, krušne mrvice, bijelo vino, sol, bijeli papar, Prije svega rajčicama u križ zarežemo kožu i nakratko ih uronimo u vrelu vodu. Izvadimo ih i ogulimo. ; Zatim rajčice narežemo na kockice, a češnje češnjaka sitno nasjeckamo. ; U loncu na 1-1,5 dl toplog maslinovog ulja dodamo škampe i kratko ih popržimo. ; Zatim u lonac dodajemo sjeckani češnjak, rajčicu, polovinu sjeckanog peršina, bijeli papar, morsku sol i krušne mrvice, dobro promiješamo i pustimo da se sastojci prožmu. ; Sve zajedno podlijemo bijelim vinom, poklopimo i ostavimo da na laganoj vatri kuha 10-15 minuta. ; Škampe poslužimo još vruće i posipamo svježe sjeckanim peršinom.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Škampi na buzaru – Saznajte kako pripremiti škampe na buzaru u našem video receptu. – škampi, maslinovo ulje, rajčica, češnjak, peršin, krušne mrvice, bijelo vino, sol, bijeli papar, Prije svega rajčicama u križ zarežemo kožu i nakratko ih uronimo u vrelu vodu. Izvadimo ih i ogulimo. ; Zatim rajčice narežemo na kockice, a češnje češnjaka sitno nasjeckamo. ; U loncu na 1-1,5 dl toplog maslinovog ulja dodamo škampe i kratko ih popržimo. ; Zatim u lonac dodajemo sjeckani češnjak, rajčicu, polovinu sjeckanog peršina, bijeli papar, morsku sol i krušne mrvice, dobro promiješamo i pustimo da se sastojci prožmu. ; Sve zajedno podlijemo bijelim vinom, poklopimo i ostavimo da na laganoj vatri kuha 10-15 minuta. ; Škampe poslužimo još vruće i posipamo svježe sjeckanim peršinom.; -</div>