- Almo Čatlak
- 45 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Zaliveni kolač od višanja – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zaliveni kolač od višanja. – višnje, maslac, šećer, limun, prašak za pecivo, vanilin šećer, jaje, kiselo vrhnje, brašno, škrobno brašno, šećer u prahu, sol, Svježe višnje očistimo i izvadimo im koštice. U zdjeli ručnim mikserom izmiješamo 4 jaja s 150 g šećera, limunovom koricom i malo soli. ; Zatim umiješamo omekšali maslac te smjesu brašna i praška za pecivo. Ulijemo u maslacem namašćen i brašnom posipan lim (32×38) i stavljamo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C 10 minuta. ; Za to vrijeme pomiješamo vrhnje s preostalim šećerom, jajima, vanilin šećerom i škrobnim brašnom. ; Kolač izvadimo iz pećnice, po njemu raspodijelimo višnje i sve zajedno prelijemo smjesom od vrhnja. Vračamo u pećnicu na još 20-25 minuta.; – Ako su višnje malo prekiselo voće da biste ih jeli same, onda bi vas ovakav kolač mogao ugodno iznenaditi. Uz šećer koji će ih razblažiti, te umočene u fino prhko tijesto, višnje u ovom zalivenom kolaču naći će mjesto i na vašem stolu!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Zaliveni kolač od višanja – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zaliveni kolač od višanja. – višnje, maslac, šećer, limun, prašak za pecivo, vanilin šećer, jaje, kiselo vrhnje, brašno, škrobno brašno, šećer u prahu, sol, Svježe višnje očistimo i izvadimo im koštice. U zdjeli ručnim mikserom izmiješamo 4 jaja s 150 g šećera, limunovom koricom i malo soli. ; Zatim umiješamo omekšali maslac te smjesu brašna i praška za pecivo. Ulijemo u maslacem namašćen i brašnom posipan lim (32×38) i stavljamo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C 10 minuta. ; Za to vrijeme pomiješamo vrhnje s preostalim šećerom, jajima, vanilin šećerom i škrobnim brašnom. ; Kolač izvadimo iz pećnice, po njemu raspodijelimo višnje i sve zajedno prelijemo smjesom od vrhnja. Vračamo u pećnicu na još 20-25 minuta.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Zaliveni kolač od višanja – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zaliveni kolač od višanja. – višnje, maslac, šećer, limun, prašak za pecivo, vanilin šećer, jaje, kiselo vrhnje, brašno, škrobno brašno, šećer u prahu, sol, Svježe višnje očistimo i izvadimo im koštice. U zdjeli ručnim mikserom izmiješamo 4 jaja s 150 g šećera, limunovom koricom i malo soli. ; Zatim umiješamo omekšali maslac te smjesu brašna i praška za pecivo. Ulijemo u maslacem namašćen i brašnom posipan lim (32×38) i stavljamo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C 10 minuta. ; Za to vrijeme pomiješamo vrhnje s preostalim šećerom, jajima, vanilin šećerom i škrobnim brašnom. ; Kolač izvadimo iz pećnice, po njemu raspodijelimo višnje i sve zajedno prelijemo smjesom od vrhnja. Vračamo u pećnicu na još 20-25 minuta.; -</div>