- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileća jetrena pašteta – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileću jetrenu paštetu. – pileća jetrica, kadulja (sjeckane), maslac, brandy, maslac (rastopljenog ), sol i papar, Pileća jetrica, uz stalno miješanje, pržimo na 1/3 maslaca pazeći da ne zagore. ; Kada porumene izvadimo ih iz tave, premjestimo u multipraktik, te zajedno sa maslacem, svježom kaduljom, solju, paprom i brendijem pasiramo sve dok smjesa ne postane jednolična. ; Paštetu premjestimo u prikladne kalupe ili zdjelice, zagladimo im površinu, te prekrijemo rastopljenim maslacem. ; Kada se ohlade na sobnoj temperaturi stavimo ih u hladnjak da se stvrdnu.; – Pileća jetrena pašteta vjerojatno je najjednostavnija pašteta koju možete napraviti – a opet tako posebna i ukusna. Kao što joj i samo ime kaže, njen glavni sastojak su pileća jetrica, zatim maslac, a osim toga jedva nešto malo začina i brendija. Paštetu obavezno servirajte uz prepečeni kruh, a vrlo dobar prilog su i tvrdo kuhana jaja.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Pileća jetrena pašteta – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileću jetrenu paštetu. – pileća jetrica, kadulja (sjeckane), maslac, brendi, maslac (rastopljenog ), sol i papar, Pileća jetrica, uz stalno miješanje, pržimo na 1/3 maslaca pazeći da ne zagore. ; Kada porumene izvadimo ih iz tave, premjestimo u multipraktik, te zajedno sa maslacem, svježom kaduljom, solju, paprom i brendijem pasiramo sve dok smjesa ne postane jednolična. ; Paštetu premjestimo u prikladne kalupe ili zdjelice, zagladimo im površinu, te prekrijemo rastopljenim maslacem. ; Kada se ohlade na sobnoj temperaturi stavimo ih u hladnjak da se stvrdnu.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Pileća jetrena pašteta – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileću jetrenu paštetu. – pileća jetrica, kadulja (sjeckane), maslac, brendi, maslac (rastopljenog ), sol i papar, Pileća jetrica, uz stalno miješanje, pržimo na 1/3 maslaca pazeći da ne zagore. ; Kada porumene izvadimo ih iz tave, premjestimo u multipraktik, te zajedno sa maslacem, svježom kaduljom, solju, paprom i brendijem pasiramo sve dok smjesa ne postane jednolična. ; Paštetu premjestimo u prikladne kalupe ili zdjelice, zagladimo im površinu, te prekrijemo rastopljenim maslacem. ; Kada se ohlade na sobnoj temperaturi stavimo ih u hladnjak da se stvrdnu.; -</div>