- Almo Čatlak
- 75 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Semelknedli – knedli od žemlji – U našem video receptu saznajte kako pripremiti semelknedle – knedle od žemlji. – žemlja ((starih dva dana)), jaje, mlijeko, maslac, ljutika, češnjak, peršin (sjeckani), muškatni oraščić, povrtna kocka, krušne mrvice, sol i papar, prilog (umak od gljiva), Žemlje narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i posolimo. ; U zasebnoj zdjeli razbijemo jaja, ulijemo mlijeko, promiješamo, prelijemo po kockicama žemlji, rukom izmiješamo sastojke, malo utisnemo i ostavimo pola sata da se moče. ; U tavi, na rastopljeni maslac, dodamo sjeckanu ljutiku, malo posolimo i na slaboj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i čim češnjak zamiriše, maknemo s vatre i prelijemo preko natopljenih žemlji.; Naribamo muškatni oraščić, dodamo malo papra, izmiješamo sastojke te rukama nježno umijesimo tijesto (ne gnječimo, a ukoliko se smjesa lijepi, umijesimo malo krušnih mrvica). Tako pripremljenu smjesu ostavimo 15-ak minuta da odstoji. ; Zatim vlažnim rukama oblikujemo knedle, uvaljamo ih u krušne mrvice i stavljamo u vreli povrtni temeljac, te kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.; – Ovaj recept za knedle od žemljica omogućit će vam da jednostavno napravite osnovnu verziju tog jela, te ga kasnije kombinirate sa umakom po želji.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Semelknedli – knedli od žemlji – U našem video receptu saznajte kako pripremiti semelknedle – knedle od žemlji. – žemlja ((starih dva dana)), jaje, mlijeko, maslac, ljutika, češnjak, peršin (sjeckani), muškatni oraščić, povrtna kocka, krušne mrvice, sol i papar, prilog (umak od gljiva), Žemlje narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i posolimo. ; U zasebnoj zdjeli razbijemo jaja, ulijemo mlijeko, promiješamo, prelijemo po kockicama žemlji, rukom izmiješamo sastojke, malo utisnemo i ostavimo pola sata da se moče. ; U tavi, na rastopljeni maslac, dodamo sjeckanu ljutiku, malo posolimo i na slaboj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i čim češnjak zamiriše, maknemo s vatre i prelijemo preko natopljenih žemlji.; Naribamo muškatni oraščić, dodamo malo papra, izmiješamo sastojke te rukama nježno umijesimo tijesto (ne gnječimo, a ukoliko se smjesa lijepi, umijesimo malo krušnih mrvica). Tako pripremljenu smjesu ostavimo 15-ak minuta da odstoji. ; Zatim vlažnim rukama oblikujemo knedle, uvaljamo ih u krušne mrvice i stavljamo u vreli povrtni temeljac, te kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.; -</div>
<div class="wpurp-searchable-recipe">Semelknedli – knedli od žemlji – U našem video receptu saznajte kako pripremiti semelknedle – knedle od žemlji. – žemlja ((starih dva dana)), jaje, mlijeko, maslac, ljutika, češnjak, peršin (sjeckani), muškatni oraščić, povrtna kocka, krušne mrvice, sol i papar, prilog (umak od gljiva), Žemlje narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i posolimo. ; U zasebnoj zdjeli razbijemo jaja, ulijemo mlijeko, promiješamo, prelijemo po kockicama žemlji, rukom izmiješamo sastojke, malo utisnemo i ostavimo pola sata da se moče. ; U tavi, na rastopljeni maslac, dodamo sjeckanu ljutiku, malo posolimo i na slaboj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i čim češnjak zamiriše, maknemo s vatre i prelijemo preko natopljenih žemlji.; Naribamo muškatni oraščić, dodamo malo papra, izmiješamo sastojke te rukama nježno umijesimo tijesto (ne gnječimo, a ukoliko se smjesa lijepi, umijesimo malo krušnih mrvica). Tako pripremljenu smjesu ostavimo 15-ak minuta da odstoji. ; Zatim vlažnim rukama oblikujemo knedle, uvaljamo ih u krušne mrvice i stavljamo u vreli povrtni temeljac, te kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.; -</div>