Aromatični kruh s krumpirom i grožđicama

  • 200 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Aromatični kruh s krumpirom i grožđicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatični kruh s krumpirom i grožđicama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Vrući kuhani krumpir ogulimo, a narančama skinemo koru i narežemo ih na kockice.
  2. Sada u čistu zdjelu prosijemo brašno, dodamo mu šećer, ulijemo mlijeko, dodamo narezane naranče, kockice omekšalog maslaca, svježi kvasac i cijela jaja.
  3. Zatim smjesu posolimo, preko svega naribamo još malo svježe limunove korice, protisnemo kuhani krumpir i sastojke izradimo u jednolično tijesto.
  4. Nakon 20-ak minuta miješanja tijesta, u posudu dodamo malo grožđica i sve zajedno još kratko izmijesimo.
  5. Kada je tijesto gotovo poklopimo ga tanjurom i ostavimo na toplom da se diže.
  6. Nakon sat vremena dizanja, tijesto prebacimo na radnu površinu, a zatim iz njega istisnemo zrak.
  7. Od tijesta sada oblikujemo veću kuglu te ju položimo na sredinu protvana obloženog papirom za pečenje, prekrijemo krpom i ostavimo da se još malo diže.
  8. Nakon 45 minuta kruh stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
  9. Nakon 35-40 minuta kruh izvadimo iz pećnice, ostavimo ga da se ohladi i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:200minuta

Najnovije zanimljivosti: