- Tomislav Špiček
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Bakalar s porilukom – Saznajte kako pripremiti bakalar s porilukom u našem video receptu. – bakalar, krumpir, poriluk, peršin (sjeckanog), češnjak, koncentrat rajčice, bijelo vino, maslinovo ulje, sol i papar, Poriluk i krumpir očistimo, narežemo na ploške i isperemo pod mlazom vode. ; Bakalar očistimo, odstranimo glavu i iznutrice, operemo, filetiramo, narežemo na manje komade te začinimo solju i paprom. ; Zatim u nauljeni lonac s debelim dnom, slažemo red krumpira pa red poriluka, začinimo solju i paprom, prelijemo maslinovim uljem i prekrijemo narezanim bakalarom. ; Preko svega protisnemo češnjak, prekrijemo redom krumpira, posipamo sjeckanim peršinom, posolimo i popaprimo. ; U zdjelici pomiješamo koncentrat rajčice s bijelim vinom i prelijemo po bakalaru. ; Sve zajedno podlijemo s toliko vode da prekrije sastojke.; Kada zavrije, maknemo poklopac i na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta.; – Ako u vašem dućanu kao niti u dućanu kod crnooke "bjonde" iz stare pjesme nema bakalara, prošećite se do dućana gdje ga ima. Isplati se. Ne morate se mučiti sa suhim, kupite smrznute filete i otopite ih u slanoj vodi. Odlični su baš kao i ovo prekrasno jelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Bakalar s porilukom – Saznajte kako pripremiti bakalar s porilukom u našem video receptu. – riba bakalar, krumpir, poriluk, peršin (sjeckanog), češnjak, koncentrat rajčice, bijelo vino, maslinovo ulje, sol i papar, Poriluk i krumpir očistimo, narežemo na ploške i isperemo pod mlazom vode. ; Bakalar očistimo, odstranimo glavu i iznutrice, operemo, filetiramo, narežemo na manje komade te začinimo solju i paprom. ; Zatim u nauljeni lonac s debelim dnom, slažemo red krumpira pa red poriluka, začinimo solju i paprom, prelijemo maslinovim uljem i prekrijemo narezanim bakalarom. ; Preko svega protisnemo češnjak, prekrijemo redom krumpira, posipamo sjeckanim peršinom, posolimo i popaprimo. ; U zdjelici pomiješamo koncentrat rajčice s bijelim vinom i prelijemo po bakalaru. ; Sve zajedno podlijemo s toliko vode da prekrije sastojke.; Kada zavrije, maknemo poklopac i na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta.; -</div>
Bakalar s porilukom
Saznajte kako pripremiti bakalar s porilukom u našem video receptu.
Ako u vašem dućanu kao niti u dućanu kod crnooke "bjonde" iz stare pjesme nema bakalara, prošećite se do dućana gdje ga ima. Isplati se. Ne morate se mučiti sa suhim, kupite smrznute filete i otopite ih u slanoj vodi. Odlični su baš kao i ovo prekrasno jelo.
Bakalar s porilukom - Saznajte kako pripremiti bakalar s porilukom u našem video receptu. - riba bakalar, krumpir, poriluk, peršin (sjeckanog), češnjak, koncentrat rajčice, bijelo vino, maslinovo ulje, sol i papar, Poriluk i krumpir očistimo, narežemo na ploške i isperemo pod mlazom vode. ; Bakalar očistimo, odstranimo glavu i iznutrice, operemo, filetiramo, narežemo na manje komade te začinimo solju i paprom. ; Zatim u nauljeni lonac s debelim dnom, slažemo red krumpira pa red poriluka, začinimo solju i paprom, prelijemo maslinovim uljem i prekrijemo narezanim bakalarom. ; Preko svega protisnemo češnjak, prekrijemo redom krumpira, posipamo sjeckanim peršinom, posolimo i popaprimo. ; U zdjelici pomiješamo koncentrat rajčice s bijelim vinom i prelijemo po bakalaru. ; Sve zajedno podlijemo s toliko vode da prekrije sastojke.; Kada zavrije, maknemo poklopac i na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta.; -
Upute po koracima:
- Poriluk i krumpir očistimo, narežemo na ploške i isperemo pod mlazom vode.
- Bakalar očistimo, odstranimo glavu i iznutrice, operemo, filetiramo, narežemo na manje komade te začinimo solju i paprom.
- Zatim u nauljeni lonac s debelim dnom, slažemo red krumpira pa red poriluka, začinimo solju i paprom, prelijemo maslinovim uljem i prekrijemo narezanim bakalarom.
- Preko svega protisnemo češnjak, prekrijemo redom krumpira, posipamo sjeckanim peršinom, posolimo i popaprimo.
- U zdjelici pomiješamo koncentrat rajčice s bijelim vinom i prelijemo po bakalaru.
- Sve zajedno podlijemo s toliko vode da prekrije sastojke.
- Kada zavrije, maknemo poklopac i na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 28
Rating: 4.68
You: 4
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
bakalar sa porilukom, bakalar na brudet sa porilukom,
Jela koja su danas popularna:
Savršeni cheesecake s limunom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Povrtna torta s lisnatim tijestom
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Prženi riblji prutići s koktel umakom
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)