- Tomislav Špiček
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Bakalar s porilukom – Saznajte kako pripremiti bakalar s porilukom u našem video receptu. – bakalar, krumpir, poriluk, peršin (sjeckanog), češnjak, koncentrat rajčice, bijelo vino, maslinovo ulje, sol i papar, Poriluk i krumpir očistimo, narežemo na ploške i isperemo pod mlazom vode. ; Bakalar očistimo, odstranimo glavu i iznutrice, operemo, filetiramo, narežemo na manje komade te začinimo solju i paprom. ; Zatim u nauljeni lonac s debelim dnom, slažemo red krumpira pa red poriluka, začinimo solju i paprom, prelijemo maslinovim uljem i prekrijemo narezanim bakalarom. ; Preko svega protisnemo češnjak, prekrijemo redom krumpira, posipamo sjeckanim peršinom, posolimo i popaprimo. ; U zdjelici pomiješamo koncentrat rajčice s bijelim vinom i prelijemo po bakalaru. ; Sve zajedno podlijemo s toliko vode da prekrije sastojke.; Kada zavrije, maknemo poklopac i na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta.; – Ako u vašem dućanu kao niti u dućanu kod crnooke "bjonde" iz stare pjesme nema bakalara, prošećite se do dućana gdje ga ima. Isplati se. Ne morate se mučiti sa suhim, kupite smrznute filete i otopite ih u slanoj vodi. Odlični su baš kao i ovo prekrasno jelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Bakalar s porilukom – Saznajte kako pripremiti bakalar s porilukom u našem video receptu. – riba bakalar, krumpir, poriluk, peršin (sjeckanog), češnjak, koncentrat rajčice, bijelo vino, maslinovo ulje, sol i papar, Poriluk i krumpir očistimo, narežemo na ploške i isperemo pod mlazom vode. ; Bakalar očistimo, odstranimo glavu i iznutrice, operemo, filetiramo, narežemo na manje komade te začinimo solju i paprom. ; Zatim u nauljeni lonac s debelim dnom, slažemo red krumpira pa red poriluka, začinimo solju i paprom, prelijemo maslinovim uljem i prekrijemo narezanim bakalarom. ; Preko svega protisnemo češnjak, prekrijemo redom krumpira, posipamo sjeckanim peršinom, posolimo i popaprimo. ; U zdjelici pomiješamo koncentrat rajčice s bijelim vinom i prelijemo po bakalaru. ; Sve zajedno podlijemo s toliko vode da prekrije sastojke.; Kada zavrije, maknemo poklopac i na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta.; -</div>
Bakalar s porilukom
Saznajte kako pripremiti bakalar s porilukom u našem video receptu.
Ako u vašem dućanu kao niti u dućanu kod crnooke "bjonde" iz stare pjesme nema bakalara, prošećite se do dućana gdje ga ima. Isplati se. Ne morate se mučiti sa suhim, kupite smrznute filete i otopite ih u slanoj vodi. Odlični su baš kao i ovo prekrasno jelo.
Bakalar s porilukom - Saznajte kako pripremiti bakalar s porilukom u našem video receptu. - riba bakalar, krumpir, poriluk, peršin (sjeckanog), češnjak, koncentrat rajčice, bijelo vino, maslinovo ulje, sol i papar, Poriluk i krumpir očistimo, narežemo na ploške i isperemo pod mlazom vode. ; Bakalar očistimo, odstranimo glavu i iznutrice, operemo, filetiramo, narežemo na manje komade te začinimo solju i paprom. ; Zatim u nauljeni lonac s debelim dnom, slažemo red krumpira pa red poriluka, začinimo solju i paprom, prelijemo maslinovim uljem i prekrijemo narezanim bakalarom. ; Preko svega protisnemo češnjak, prekrijemo redom krumpira, posipamo sjeckanim peršinom, posolimo i popaprimo. ; U zdjelici pomiješamo koncentrat rajčice s bijelim vinom i prelijemo po bakalaru. ; Sve zajedno podlijemo s toliko vode da prekrije sastojke.; Kada zavrije, maknemo poklopac i na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta.; -
Upute po koracima:
- Poriluk i krumpir očistimo, narežemo na ploške i isperemo pod mlazom vode.
- Bakalar očistimo, odstranimo glavu i iznutrice, operemo, filetiramo, narežemo na manje komade te začinimo solju i paprom.
- Zatim u nauljeni lonac s debelim dnom, slažemo red krumpira pa red poriluka, začinimo solju i paprom, prelijemo maslinovim uljem i prekrijemo narezanim bakalarom.
- Preko svega protisnemo češnjak, prekrijemo redom krumpira, posipamo sjeckanim peršinom, posolimo i popaprimo.
- U zdjelici pomiješamo koncentrat rajčice s bijelim vinom i prelijemo po bakalaru.
- Sve zajedno podlijemo s toliko vode da prekrije sastojke.
- Kada zavrije, maknemo poklopac i na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 28 Rating: 4.68 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:60minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
bakalar sa porilukom, LEDO BAKALAR S PORILUKOM, bakalar ledo s porilukom,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Slani kolač s tunom i dimljenim punomasnim sirom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
75 min
Almo Čatlak
"Crostini" s dimljenim lososom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
10 min
Almo Čatlak
Adventski kolač s marcipanom i višnjama
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
85 min
Almo Čatlak
Medaljoni svinjske pisanice s umakom od sira
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Clafouties s višnjama
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Juha od trešanja
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Ivana Vukmanić
Boškarin na lešo
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
250 min
Almo Čatlak
Desert s keksima i bobičastim voćem
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)