Bijela tjestenina s lisičarkama

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Bijela tjestenina s lisičarkama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bijelu tjesteninu s lisičarkama.

Za lisičarku kažu da je, odmah poslije vrganja, najomiljenija gljiva svih ljubitelja tog jedinstvenog ploda. Zato i zaslužuje da se priprema s bijelom tjesteninom (tako se zove jer se radi od riže), koja ima nježniji i profinjeniji okus od obične tjestenine.

Bijela tjestenina s lisičarkama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bijelu tjesteninu s lisičarkama. - tjestenina (bijele "penne"), gljive (lisičarke), luk, maslac, peršin (sjeckanog), slatko vrhnje, maslinovo ulje, sol i papar, Tjesteninu stavimo kuhati, po uputama na pakiranju, u dosta slane i vrele vode. U vodu, možemo dodati jedan krupno narezan režanj češnjaka i malo maslinovog ulja.; Lisičarke pripremimo tako da im očistimo donji dio i očetkamo ih. ; U tavi, na mješavini maslaca i maslinovog ulja, luk posolimo i pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo sjeckani peršin, promiješamo, dodamo lisičarke i pirjamo na laganoj vatri dok malo ne omekšaju. ; Potom dodamo ocijeđenu tjesteninu, slatko vrhnje, promiješamo i ostavimo da se umak malo zgusne.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tjesteninu stavimo kuhati, po uputama na pakiranju, u dosta slane i vrele vode. U vodu, možemo dodati jedan krupno narezan režanj češnjaka i malo maslinovog ulja.
  2. Lisičarke pripremimo tako da im očistimo donji dio i očetkamo ih.
  3. U tavi, na mješavini maslaca i maslinovog ulja, luk posolimo i pržimo dok ne omekša.
  4. Zatim dodamo sjeckani peršin, promiješamo, dodamo lisičarke i pirjamo na laganoj vatri dok malo ne omekšaju.
  5. Potom dodamo ocijeđenu tjesteninu, slatko vrhnje, promiješamo i ostavimo da se umak malo zgusne.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 32
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: