Biskvit s kremom i jagodama

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži mlijeko, nema mesa
Biskvit s kremom i jagodama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti biskvit s kremom i jagodama.

Ova maštovita i ukusna kremasta slastica samo je jedan primjer kakva sve jela s jagodama možemo pripremiti, te uživati u njima.

Biskvit s kremom i jagodama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti biskvit s kremom i jagodama. - krem sir (svježeg), jagode (svježih), jogurt, biskvit keksi (hrskavi), maslac, vrhnje za šlag, med, karamel bomboni, šećer u prahu, Prije svega, lim za pečenje prekrijemo papirom za pečenje, a na papir stavimo kalup za torte bez dna. ; U zagrijanu tavu stavimo maslac i ostavimo ga da se rastopi, a kekse stavimo u sjekač i usitnimo ih. ; Zatim rastopljeni maslac prelijemo preko usitnjenih keksa i žlicom izmiješamo. Dobivenu smjesu premjestimo u pripremljen kalup za torte, rasporedimo ju po dnu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 20 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo svježi kravlji sir, ulijemo jogurt i med, te dobro izmiješamo. ; U tavu u kojoj smo rastopili maslac ulijemo vrhnje, dodamo karamel bombone i na laganoj vatri miješamo dok se bomboni ne rastope i dok ne dobijemo jednoličnu smjesu, te maknemo s vatre. ; Pečeni biskvit izvadimo iz pećnice i stavimo ga u hladnjak da malo stvrdne. ; Potom biskvit prekrijemo smjesom od sira, jogurta i meda, po njoj stavimo jagode narezane na ploške, pokapamo preljevom od vrhnja i karamele, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega, lim za pečenje prekrijemo papirom za pečenje, a na papir stavimo kalup za torte bez dna.
 2. U zagrijanu tavu stavimo maslac i ostavimo ga da se rastopi, a kekse stavimo u sjekač i usitnimo ih.
 3. Zatim rastopljeni maslac prelijemo preko usitnjenih keksa i žlicom izmiješamo. Dobivenu smjesu premjestimo u pripremljen kalup za torte, rasporedimo ju po dnu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 20 minuta.
 4. Za to vrijeme u zdjelu stavimo svježi kravlji sir, ulijemo jogurt i med, te dobro izmiješamo.
 5. U tavu u kojoj smo rastopili maslac ulijemo vrhnje, dodamo karamel bombone i na laganoj vatri miješamo dok se bomboni ne rastope i dok ne dobijemo jednoličnu smjesu, te maknemo s vatre.
 6. Pečeni biskvit izvadimo iz pećnice i stavimo ga u hladnjak da malo stvrdne.
 7. Potom biskvit prekrijemo smjesom od sira, jogurta i meda, po njoj stavimo jagode narezane na ploške, pokapamo preljevom od vrhnja i karamele, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 48
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: