- Fina Malinić
- 90 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Dobro poznata, Bobanova torta je barem jednom krasila stol svake domaćice. Ako ju još niste imali prilike napraviti, predlažemo da to učinite sad. Priprema je vrlo jednostavna, a rezultat dostojan svakog nepca!
Bobanova torta – U našem receptu saznajte kako pripremiti Bobanovu tortu. – bjelanjak, žumanjak, šećer, čokolada za kuhanje, prašak za pecivo, vrhnje za šlag, džem od borovnica (ili šumskog voća), Prvo odvojimo bjelanjke od žumanjaka. ; Zatim ćemo pripremiti čvrsti snijeg, tako da istučemo 6 bjelanjaka sa 120 g šećera, a preostale žumanjke ćemo istući s pola vrećice praška za pecivo. ; Sada na pari otopimo 120 g čokolade za kuhanje, a zatim otopljenu čokoladu umiješamo u smjesu od žumanjaka i praška za pecivo. ; Kada smo dobili jednoličnu smjesu, dodamo joj i tučeni snijeg te lagano umiješamo. ; Zatim smjesu od žumanjaka, bjelanjaka i čokolade stavljamo u kalup te u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva i pečemo 30-35 minuta. ; Nakon proteklog vremena, pečeni biskvit izvadimo te pustimo da se ohladi, a zatim ga premažemo džemom od borovnica ili šumskog voća. ; Za kraj, istučemo i šlag te premažemo tortu i stavimo ju u hladnjak. ; Kada se torta dobro ohladi i stisne možemo ju poslužiti.; –
Bobanova torta Popularnost: | Votes: 93 Rating: 4.34 You: Rate this recipe! |
U našem receptu saznajte kako pripremiti Bobanovu tortu.
Upute po koracima:
- Prvo odvojimo bjelanjke od žumanjaka.
- Zatim ćemo pripremiti čvrsti snijeg, tako da istučemo 6 bjelanjaka sa 120 g šećera, a preostale žumanjke ćemo istući s pola vrećice praška za pecivo.
- Sada na pari otopimo 120 g čokolade za kuhanje, a zatim otopljenu čokoladu umiješamo u smjesu od žumanjaka i praška za pecivo.
- Kada smo dobili jednoličnu smjesu, dodamo joj i tučeni snijeg te lagano umiješamo.
- Zatim smjesu od žumanjaka, bjelanjaka i čokolade stavljamo u kalup te u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva i pečemo 30-35 minuta.
- Nakon proteklog vremena, pečeni biskvit izvadimo te pustimo da se ohladi, a zatim ga premažemo džemom od borovnica ili šumskog voća.
- Za kraj, istučemo i šlag te premažemo tortu i stavimo ju u hladnjak.
- Kada se torta dobro ohladi i stisne možemo ju poslužiti.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 93 Rating: 4.34 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:90minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
bobanova torta, bobanova torta recepti, boban torta, torte recepti, torta od borovnica bobanova tirta,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Šareni makroni
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Juha s jetrenim knedlima
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
80 min
Almo Čatlak
Bijele pečenice na bavarski način
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Kolač sa svježim kravljim sirom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Frikadelu zupa - latvijska juha s mesnim okruglicama
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Juha s crnim vinom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Fažoli s pestom genovese
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Božićni kolač s kandiranim voćem, grožđicama i bademima
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
180 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)