Bouillabaisse juha

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Bouillabaisse
U našem video receptu saznajte kako pripremiti čuvenu francusku juhu Bouillabaisse.

Čuvena francuska juha podrijetlom iz grada Marseillea, je prekrasan spoj povrća, ribe i školjaka. Ukoliko ste čuli za nju, a niste je imali prilike kušati, pogledajte kako se priprema i uživajte u njoj.

Bouillabaisse - U našem video receptu saznajte kako pripremiti čuvenu francusku juhu Bouillabaisse. - bijela riba ((file trlje)), jakobove kapice, repovi morskih kozica (ili repova škampa (velikih)), dagnje, luk, češnjak, bijelo vino, šafran, komorač, mrkva, korijander, lovorov list, riblji temeljac, goveđi temeljac, sjeckana rajčica, poriluk, naranča, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar ((bijeli)), Prije svega luk nasjeckamo, komorač, mrkvu i poriluk narežemo na kockice, ribu filetiramo, jakobove kapice i škampe oslobodimo od oklopa, dagnje očistimo i ostružemo, a zrna korijandera izmrvimo. ; U zagrijanu tavu, na maslinovo ulje, dodamo polovicu protisnutog češnjaka, polovicu sjeckanog luka, dagnje i kratko pirjamo. ; Čim češnjak zamiriše ulijemo polovicu bijelog vina, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute. Uvjerimo se da su sve dagnje otvorene i tavu maknemo s vatre. ; U zagrijani lonac ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo preostali luk i češnjak, komorač i mrkvu narezane na kockice, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne postane staklasto. ; Zatim dodamo šafran, lovorov list, ulijemo preostalo vino, promiješamo i kuhamo 1-2 minute. ; Potom dodamo izmrvljena zrnca korijandera, ulijemo goveđu i riblju juhu, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta dodamo narezani poriluk, ¼ naribane narančine kore, ocijeđenu sjeckanu rajčicu, promiješamo i kuhamo još 5 minuta. ; Zatim škampe, ribu i školjke začinimo solju i bijelim paprom, dodamo ih u juhu i kuhamo još 4-5 minuta. ; U tanjure stavimo kuhane komade ribe, škampe i školjke, ulijemo juhu s povrćem, dodamo po dvije dagnje i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega luk nasjeckamo, komorač, mrkvu i poriluk narežemo na kockice, ribu filetiramo, jakobove kapice i škampe oslobodimo od oklopa, dagnje očistimo i ostružemo, a zrna korijandera izmrvimo.
 2. U zagrijanu tavu, na maslinovo ulje, dodamo polovicu protisnutog češnjaka, polovicu sjeckanog luka, dagnje i kratko pirjamo.
 3. Čim češnjak zamiriše ulijemo polovicu bijelog vina, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute. Uvjerimo se da su sve dagnje otvorene i tavu maknemo s vatre.
 4. U zagrijani lonac ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo preostali luk i češnjak, komorač i mrkvu narezane na kockice, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne postane staklasto.
 5. Zatim dodamo šafran, lovorov list, ulijemo preostalo vino, promiješamo i kuhamo 1-2 minute.
 6. Potom dodamo izmrvljena zrnca korijandera, ulijemo goveđu i riblju juhu, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
 7. Nakon 10-ak minuta dodamo narezani poriluk, ¼ naribane narančine kore, ocijeđenu sjeckanu rajčicu, promiješamo i kuhamo još 5 minuta.
 8. Zatim škampe, ribu i školjke začinimo solju i bijelim paprom, dodamo ih u juhu i kuhamo još 4-5 minuta.
 9. U tanjure stavimo kuhane komade ribe, škampe i školjke, ulijemo juhu s povrćem, dodamo po dvije dagnje i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 27
Rating: 4.52
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: