Božićni puding

 • 170 min
 • 6 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Božićni puding
Saznajte kako pripremiti božićni puding u našem video receptu.

Znamo da sigurno imate pregršt vlastitih recepata za slatka božićna zadovoljstva, ali sigurni smo da ovaj nemate koliko god bogata Vaša kolekcija bila! Zašto ne biste bacili oko i isprobali i ovu stranu božićne čarolije?

Božićni puding - Saznajte kako pripremiti božićni puding u našem video receptu. - cimet (u prahu), jabuke, bademi (blanširanih), kandirano voće, grožðice, glatko brašno, krušne mrvice, smeđi šećer, jaje, rum, maslac, U zdjelu stavimo krušne mrvice, dodamo brašno, smeđi šećer, cimet u prahu, te na suho izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo blanširane bademe, kandirano voće, grožđice, oguljene, očišćene i sjeckane jabuke, rum, umućena jaja, te sve zajedno dobro izmiješamo. ; Potom u smjesu postupno umiješamo omekšali maslac. Vatrostalnu posudu (po mogućnosti pravokutnu i zapremine po prilici 1,2 litre) u kojoj ćemo peći puding obilno namažemo maslacem i napunimo je pripremljenom smjesom, pazeći da u njoj ne ostane zraka (dobro utisnemo i poravnamo). ; Zatim vatrostalnu posudu sa smjesom prekrijemo alu-folijom, premjestimo je u veću vatrostalnu posudu u koju ulijemo vode do pola visine posude, te sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 150°C, i pečemo po prilici dva i pol sata. ; Gotov božićni puding ostavimo u kalupu da se potpuno ohladi, iskrenemo ga na dasku, izdašno posipamo šećerom u prahu, narežemo na kriške i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U zdjelu stavimo krušne mrvice, dodamo brašno, smeđi šećer, cimet u prahu, te na suho izmiješamo sastojke.
 2. Zatim dodamo blanširane bademe, kandirano voće, grožđice, oguljene, očišćene i sjeckane jabuke, rum, umućena jaja, te sve zajedno dobro izmiješamo.
 3. Potom u smjesu postupno umiješamo omekšali maslac. Vatrostalnu posudu (po mogućnosti pravokutnu i zapremine po prilici 1,2 litre) u kojoj ćemo peći puding obilno namažemo maslacem i napunimo je pripremljenom smjesom, pazeći da u njoj ne ostane zraka (dobro utisnemo i poravnamo).
 4. Zatim vatrostalnu posudu sa smjesom prekrijemo alu-folijom, premjestimo je u veću vatrostalnu posudu u koju ulijemo vode do pola visine posude, te sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 150°C, i pečemo po prilici dva i pol sata.
 5. Gotov božićni puding ostavimo u kalupu da se potpuno ohladi, iskrenemo ga na dasku, izdašno posipamo šećerom u prahu, narežemo na kriške i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 25
Rating: 4.48
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:170minuta

Najnovije zanimljivosti: