Brza musaka

 • 50 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Brza musaka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brzu musaku.

Ako želite „nešto konkretno“, a ipak ne namjeravate cijelo prijepodne provesti za štednjakom – evo rješenja za Vas: musaka. Rijetki je ne vole, a među raznolikim će se sastojcima sigurno pronaći ponešto za svakog člana obitelji!

Brza musaka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti brzu musaku. - junetina (mljevene), patlidžani, češnjak, origano, jogurt, krumpir (kuhanog), jaja, parmezan, sjeckana rajčica, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Patlidžan stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, na rešetku. ; Za to vrijeme u tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo mljeveno meso, te ga na jakoj vatri pržimo miješajući dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. ; Zatim u tavu dodamo origano, protisnuti češnjak, začinimo solju i paprom, dodamo sjeckanu rajčicu, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri pirjamo 20-ak minuta. ; Potom iz pećnice izvadimo patlidžan i narežemo ga na tanke ploške. Kuhani krumpir ogulimo i također narežemo na tanke ploške. ; Dno vatrostalne posude pokapamo maslinovim uljem, po njemu složimo jedan sloj krumpira i jedan sloj polovice pripremljenog mesa. ; Po mesu ponovo stavimo jedan sloj krumpira, a njega prekrijemo preostalim mesom. ; Sve zajedno prekrijemo slojem patliđana koji prelijemo s malo maslinovog ulja. U zdijeli umutimo jaje, dodamo jogurt, naribani parmezan, te sve zajedno dobro izmiješamo i prelijemo preko patlidžana. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Patlidžan stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, na rešetku.
 2. Za to vrijeme u tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo mljeveno meso, te ga na jakoj vatri pržimo miješajući dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.
 3. Zatim u tavu dodamo origano, protisnuti češnjak, začinimo solju i paprom, dodamo sjeckanu rajčicu, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri pirjamo 20-ak minuta.
 4. Potom iz pećnice izvadimo patlidžan i narežemo ga na tanke ploške. Kuhani krumpir ogulimo i također narežemo na tanke ploške.
 5. Dno vatrostalne posude pokapamo maslinovim uljem, po njemu složimo jedan sloj krumpira i jedan sloj polovice pripremljenog mesa.
 6. Po mesu ponovo stavimo jedan sloj krumpira, a njega prekrijemo preostalim mesom.
 7. Sve zajedno prekrijemo slojem patliđana koji prelijemo s malo maslinovog ulja. U zdijeli umutimo jaje, dodamo jogurt, naribani parmezan, te sve zajedno dobro izmiješamo i prelijemo preko patlidžana.
 8. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 33
Rating: 4.52
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: