Buhtle sa sirom

 • 90 min
 • 6 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Buhtle sa sirom
Saznajte kako pripremiti buhtle sa sirom u našem video receptu.

Jesu li buhtle autohtona domaća slastica ili su porijeklom iz Njemačke ili možda Čehoslovačke? Oko toga nikako da se slože gastro teoretičari, no je li to uopće važno? Bitno je da su one sjajan slatki doručak, odličan desert i predivni zalogajčić prije odlaska u krevet. Samo pripazite koliko ćete ih pojesti, da se i vi ne bi pretvorili u buhtlicu!

Buhtle sa sirom - Saznajte kako pripremiti buhtle sa sirom u našem video receptu. - brašno, kvasac, mlijeko, žumanjak, maslac, šećer, sol, Nadjev:: žumanjak, šećer u prahu, kravlji sir (svježeg), grožðice, Od mlakog mlijeka, šećera, dvije žlice brašna i izmrvljenog kvasca načinimo pjenicu i ostavimo na toplome 15-tak minuta da se diže.; Kad se podigne, pjenicu izmiješamo sa preostalim brašnom, žutanjcima, mlijekom, otopljenim maslacem i malo soli. Smjesu dobro istučemo kuhačom (sve dok se na dobivenom tijestu ne počnu stvarati mjehurići). ; Izrađeno tijesto zatim prebacimo na pobrašnjenu dasku, razvaljamo na debljinu 1 cm i izrežemo na kvadrate 6×6 cm. ; U zdjelici pomiješamo žumanjke, šećer u prahu, svježi kravlji sir i sušene grožđice te dobivenom smjesom nadijevamo svaki kvadrat tijesta koliko je to potrebno. ; Vrhove kvadrata preklopimo prema sredini da zatvorimo nadjev i tako nadijevana tijesta slažemo jedno do drugog u namašćenu vatrostalnu posudu sa spojevima okrenutim na dno. ; Posložene buhtle premažemo tankim slojem ulja, pokrijemo kuhinjskom krpom i pustimo da se dižu još oko 45 minuta te ih stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C oko pola sata.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Od mlakog mlijeka, šećera, dvije žlice brašna i izmrvljenog kvasca načinimo pjenicu i ostavimo na toplome 15-tak minuta da se diže.
 2. Kad se podigne, pjenicu izmiješamo sa preostalim brašnom, žutanjcima, mlijekom, otopljenim maslacem i malo soli. Smjesu dobro istučemo kuhačom (sve dok se na dobivenom tijestu ne počnu stvarati mjehurići).
 3. Izrađeno tijesto zatim prebacimo na pobrašnjenu dasku, razvaljamo na debljinu 1 cm i izrežemo na kvadrate 6×6 cm.
 4. U zdjelici pomiješamo žumanjke, šećer u prahu, svježi kravlji sir i sušene grožđice te dobivenom smjesom nadijevamo svaki kvadrat tijesta koliko je to potrebno.
 5. Vrhove kvadrata preklopimo prema sredini da zatvorimo nadjev i tako nadijevana tijesta slažemo jedno do drugog u namašćenu vatrostalnu posudu sa spojevima okrenutim na dno.
 6. Posložene buhtle premažemo tankim slojem ulja, pokrijemo kuhinjskom krpom i pustimo da se dižu još oko 45 minuta te ih stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C oko pola sata.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 34
Rating: 4.35
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: