- Almo Čatlak
- 60 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Burek sa sirom – Saznajte kako pripremiti burek sa sirom u našem video receptu. – kore za savijače (od vučenog tijesta), sir feta, kravlji sir (svježeg), kiselo vrhnje, jaje, mlijeko, ulje, sol, U zdjeli razmutimo jaja, posolimo, dodamo žlicu ulja i rahlo umiješamo oba sira i vrhnje. ; Pod mlazom vode namočimo jednu čistu kuhinjsku krpu (koja ne pušta dlačice) i rasprostremo je ispred sebe na radnu površinu. ; Uzmemo jednu koru vučenog tijesta i prebacimo je na mokru kuhinjsku krpu da s jedne strane upije vlagu. ; U zdjelici pomiješamo 1 dl mlijeka i ulja i istom mješavinom prstima, tanko namažemo gornji dio kore. ; Tako navlaženu koru po cijeloj površini nadijevamo tankim slojem smjese od sira, zamotamo je uz pomoć kuhinjske krpe i svijamo u pužnicu. ; Tako nadjevena i oblikovana tijesta slažemo jedno do drugog na uljem premazanu vatrostalnu posudu ili pleh i prije pečenja poprskamo ostatkom mješavine mlijeka i ulja. ; Stavljamo u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 170°C oko 30 minuta.; – Ako u Bosni zatražite burek sa sirom, očekujte zbunjeni pogled i podužu kritiku vaše ignorantnosti. Jer ne postoji takva stvar kao što je burek sa sirom. Burek se radi sa mesom, a sve ostalo su pite. No u Hrvatskoj se naziv "burek od sira" toliko ukorijenio da ga uz laganu strepnju koristimo i mi, nadajući se da nećemo na sebe navući bijes burekofila.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Burek sa sirom – Saznajte kako pripremiti burek sa sirom u našem video receptu. – kore za savijače (od vučenog tijesta), sir feta, kravlji sir (svježeg), kiselo vrhnje, jaje, mlijeko, ulje, sol, U zdjeli razmutimo jaja, posolimo, dodamo žlicu ulja i rahlo umiješamo oba sira i vrhnje. ; Pod mlazom vode namočimo jednu čistu kuhinjsku krpu (koja ne pušta dlačice) i rasprostremo je ispred sebe na radnu površinu. ; Uzmemo jednu koru vučenog tijesta i prebacimo je na mokru kuhinjsku krpu da s jedne strane upije vlagu. ; U zdjelici pomiješamo 1 dl mlijeka i ulja i istom mješavinom prstima, tanko namažemo gornji dio kore. ; Tako navlaženu koru po cijeloj površini nadijevamo tankim slojem smjese od sira, zamotamo je uz pomoć kuhinjske krpe i svijamo u pužnicu. ; Tako nadjevena i oblikovana tijesta slažemo jedno do drugog na uljem premazanu vatrostalnu posudu ili pleh i prije pečenja poprskamo ostatkom mješavine mlijeka i ulja. ; Stavljamo u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 170°C oko 30 minuta.; -</div>
Burek sa sirom
Saznajte kako pripremiti burek sa sirom u našem video receptu.
Ako u Bosni zatražite burek sa sirom, očekujte zbunjeni pogled i podužu kritiku vaše ignorantnosti. Jer ne postoji takva stvar kao što je burek sa sirom. Burek se radi sa mesom, a sve ostalo su pite. No u Hrvatskoj se naziv "burek od sira" toliko ukorijenio da ga uz laganu strepnju koristimo i mi, nadajući se da nećemo na sebe navući bijes burekofila.
Burek sa sirom - Saznajte kako pripremiti burek sa sirom u našem video receptu. - kore za savijače (od vučenog tijesta), sir feta, kravlji sir (svježeg), kiselo vrhnje, jaje, mlijeko, ulje, sol, U zdjeli razmutimo jaja, posolimo, dodamo žlicu ulja i rahlo umiješamo oba sira i vrhnje. ; Pod mlazom vode namočimo jednu čistu kuhinjsku krpu (koja ne pušta dlačice) i rasprostremo je ispred sebe na radnu površinu. ; Uzmemo jednu koru vučenog tijesta i prebacimo je na mokru kuhinjsku krpu da s jedne strane upije vlagu. ; U zdjelici pomiješamo 1 dl mlijeka i ulja i istom mješavinom prstima, tanko namažemo gornji dio kore. ; Tako navlaženu koru po cijeloj površini nadijevamo tankim slojem smjese od sira, zamotamo je uz pomoć kuhinjske krpe i svijamo u pužnicu. ; Tako nadjevena i oblikovana tijesta slažemo jedno do drugog na uljem premazanu vatrostalnu posudu ili pleh i prije pečenja poprskamo ostatkom mješavine mlijeka i ulja. ; Stavljamo u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 170°C oko 30 minuta.; -
Upute po koracima:
- U zdjeli razmutimo jaja, posolimo, dodamo žlicu ulja i rahlo umiješamo oba sira i vrhnje.
- Pod mlazom vode namočimo jednu čistu kuhinjsku krpu (koja ne pušta dlačice) i rasprostremo je ispred sebe na radnu površinu.
- Uzmemo jednu koru vučenog tijesta i prebacimo je na mokru kuhinjsku krpu da s jedne strane upije vlagu.
- U zdjelici pomiješamo 1 dl mlijeka i ulja i istom mješavinom prstima, tanko namažemo gornji dio kore.
- Tako navlaženu koru po cijeloj površini nadijevamo tankim slojem smjese od sira, zamotamo je uz pomoć kuhinjske krpe i svijamo u pužnicu.
- Tako nadjevena i oblikovana tijesta slažemo jedno do drugog na uljem premazanu vatrostalnu posudu ili pleh i prije pečenja poprskamo ostatkom mješavine mlijeka i ulja.
- Stavljamo u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 170°C oko 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 34
Rating: 4.41
You:
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
burek sa sirom, burek od sira, burek sa sirom recept, recept za burek sa sirom, burek sir recept, Burek sa lisnatim tijestom, burek od feta sir, bureci od sira, Burek sa sirom u bosni, fini recepti burek sa sirom,
Jela koja su danas popularna:
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Svinjski file s pireom od bundeve i umakom od crnog vina
Votes: 46
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
130 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Buhtle s pekmezom od šljiva
Votes: 48
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
110 min
Almo Čatlak
Piletina s graškom i mladim kukuruzom
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Tjestenina s umakom od bukovača i tartufate
Votes: 50
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Cannelloni s nadjevom od svježih kobasica
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
80 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)