- Almo Čatlak
- 60 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Burek sa sirom – Saznajte kako pripremiti burek sa sirom u našem video receptu. – kore za savijače (od vučenog tijesta), sir feta, kravlji sir (svježeg), kiselo vrhnje, jaje, mlijeko, ulje, sol, U zdjeli razmutimo jaja, posolimo, dodamo žlicu ulja i rahlo umiješamo oba sira i vrhnje. ; Pod mlazom vode namočimo jednu čistu kuhinjsku krpu (koja ne pušta dlačice) i rasprostremo je ispred sebe na radnu površinu. ; Uzmemo jednu koru vučenog tijesta i prebacimo je na mokru kuhinjsku krpu da s jedne strane upije vlagu. ; U zdjelici pomiješamo 1 dl mlijeka i ulja i istom mješavinom prstima, tanko namažemo gornji dio kore. ; Tako navlaženu koru po cijeloj površini nadijevamo tankim slojem smjese od sira, zamotamo je uz pomoć kuhinjske krpe i svijamo u pužnicu. ; Tako nadjevena i oblikovana tijesta slažemo jedno do drugog na uljem premazanu vatrostalnu posudu ili pleh i prije pečenja poprskamo ostatkom mješavine mlijeka i ulja. ; Stavljamo u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 170°C oko 30 minuta.; – Ako u Bosni zatražite burek sa sirom, očekujte zbunjeni pogled i podužu kritiku vaše ignorantnosti. Jer ne postoji takva stvar kao što je burek sa sirom. Burek se radi sa mesom, a sve ostalo su pite. No u Hrvatskoj se naziv "burek od sira" toliko ukorijenio da ga uz laganu strepnju koristimo i mi, nadajući se da nećemo na sebe navući bijes burekofila.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Burek sa sirom – Saznajte kako pripremiti burek sa sirom u našem video receptu. – kore za savijače (od vučenog tijesta), sir feta, kravlji sir (svježeg), kiselo vrhnje, jaje, mlijeko, ulje, sol, U zdjeli razmutimo jaja, posolimo, dodamo žlicu ulja i rahlo umiješamo oba sira i vrhnje. ; Pod mlazom vode namočimo jednu čistu kuhinjsku krpu (koja ne pušta dlačice) i rasprostremo je ispred sebe na radnu površinu. ; Uzmemo jednu koru vučenog tijesta i prebacimo je na mokru kuhinjsku krpu da s jedne strane upije vlagu. ; U zdjelici pomiješamo 1 dl mlijeka i ulja i istom mješavinom prstima, tanko namažemo gornji dio kore. ; Tako navlaženu koru po cijeloj površini nadijevamo tankim slojem smjese od sira, zamotamo je uz pomoć kuhinjske krpe i svijamo u pužnicu. ; Tako nadjevena i oblikovana tijesta slažemo jedno do drugog na uljem premazanu vatrostalnu posudu ili pleh i prije pečenja poprskamo ostatkom mješavine mlijeka i ulja. ; Stavljamo u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 170°C oko 30 minuta.; -</div>
Burek sa sirom
Saznajte kako pripremiti burek sa sirom u našem video receptu.
Ako u Bosni zatražite burek sa sirom, očekujte zbunjeni pogled i podužu kritiku vaše ignorantnosti. Jer ne postoji takva stvar kao što je burek sa sirom. Burek se radi sa mesom, a sve ostalo su pite. No u Hrvatskoj se naziv "burek od sira" toliko ukorijenio da ga uz laganu strepnju koristimo i mi, nadajući se da nećemo na sebe navući bijes burekofila.
Burek sa sirom - Saznajte kako pripremiti burek sa sirom u našem video receptu. - kore za savijače (od vučenog tijesta), sir feta, kravlji sir (svježeg), kiselo vrhnje, jaje, mlijeko, ulje, sol, U zdjeli razmutimo jaja, posolimo, dodamo žlicu ulja i rahlo umiješamo oba sira i vrhnje. ; Pod mlazom vode namočimo jednu čistu kuhinjsku krpu (koja ne pušta dlačice) i rasprostremo je ispred sebe na radnu površinu. ; Uzmemo jednu koru vučenog tijesta i prebacimo je na mokru kuhinjsku krpu da s jedne strane upije vlagu. ; U zdjelici pomiješamo 1 dl mlijeka i ulja i istom mješavinom prstima, tanko namažemo gornji dio kore. ; Tako navlaženu koru po cijeloj površini nadijevamo tankim slojem smjese od sira, zamotamo je uz pomoć kuhinjske krpe i svijamo u pužnicu. ; Tako nadjevena i oblikovana tijesta slažemo jedno do drugog na uljem premazanu vatrostalnu posudu ili pleh i prije pečenja poprskamo ostatkom mješavine mlijeka i ulja. ; Stavljamo u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 170°C oko 30 minuta.; -
Upute po koracima:
- U zdjeli razmutimo jaja, posolimo, dodamo žlicu ulja i rahlo umiješamo oba sira i vrhnje.
- Pod mlazom vode namočimo jednu čistu kuhinjsku krpu (koja ne pušta dlačice) i rasprostremo je ispred sebe na radnu površinu.
- Uzmemo jednu koru vučenog tijesta i prebacimo je na mokru kuhinjsku krpu da s jedne strane upije vlagu.
- U zdjelici pomiješamo 1 dl mlijeka i ulja i istom mješavinom prstima, tanko namažemo gornji dio kore.
- Tako navlaženu koru po cijeloj površini nadijevamo tankim slojem smjese od sira, zamotamo je uz pomoć kuhinjske krpe i svijamo u pužnicu.
- Tako nadjevena i oblikovana tijesta slažemo jedno do drugog na uljem premazanu vatrostalnu posudu ili pleh i prije pečenja poprskamo ostatkom mješavine mlijeka i ulja.
- Stavljamo u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 170°C oko 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 34 Rating: 4.41 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:60minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
burek sa sirom, burek od sira, burek sa sirom recept, recept za burek sa sirom, FINI BUREK OD SIRA,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Srdele nadjevene blitvom
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Juneći file na posteljici od pancete s bundevom i sirom
Votes: 61
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Švicarska salata
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Povrtna juha sa sirom i hrskavim kruhom
Votes: 29
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Torta od palačinki s dimljenim lososom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Puretina s mladim bobom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Riba kokot kuhana na pari
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pržena mozzarella na rukoli
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)