- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Carpaccio od lososa s kaparama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti carpaccio od lososa s kaparama. – losos ((file)), senf, limun, kapare, ljutika, maslinovo ulje, sol, bijeli papar, File lososa operemo, osušimo te očistimo od preostalih sitnih kostiju. Očišćeno meso ribe, u komadu umotamo u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u zamrzivač na 2 sata. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo limunov sok, dvije žlice maslinovog ulja, dodamo senf, prstohvat soli i bijelog papra te sve zajedno dobro izmiješamo. ; Meso smo izvadili iz zamrzivača i dok je još čvrsto, oštrim nožem režemo na, što je moguće, tanje ploške i jednu do druge slažemo u krug na tanjure. ; Pripremljenim umakom pokapamo carpaccio, ukrasimo s nekoliko cijelih kapara i sjeckanom ljutikom te poslužimo uz prženi tost.; – Carpaccio nije ništa drugo doli tanko rezano sirovo meso govedine, teletine, tune, lososa i sl. Navodno je osmišljen tek sredinom prošlog stoljeća u Veneciji. Najčešće se poslužuje preliven dresingom od maslinovog ulja i soka od limuna, koji se ovisno o receptu može obogatiti raznim drugim sastojcima ili potpuno promijeniti. Pazite, meso za carpaccio mora biti izvanredno svježe!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Carpaccio od lososa s kaparama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti carpaccio od lososa s kaparama. – file lososa, senf, limun, kapare, ljutika, maslinovo ulje, sol, bijeli papar, File lososa operemo, osušimo te očistimo od preostalih sitnih kostiju. Očišćeno meso ribe, u komadu umotamo u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u zamrzivač na 2 sata. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo limunov sok, dvije žlice maslinovog ulja, dodamo senf, prstohvat soli i bijelog papra te sve zajedno dobro izmiješamo. ; Meso smo izvadili iz zamrzivača i dok je još čvrsto, oštrim nožem režemo na, što je moguće, tanje ploške i jednu do druge slažemo u krug na tanjure. ; Pripremljenim umakom pokapamo carpaccio, ukrasimo s nekoliko cijelih kapara i sjeckanom ljutikom te poslužimo uz prženi tost.; -</div>
Carpaccio od lososa s kaparama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti carpaccio od lososa s kaparama.
Carpaccio nije ništa drugo doli tanko rezano sirovo meso govedine, teletine, tune, lososa i sl. Navodno je osmišljen tek sredinom prošlog stoljeća u Veneciji. Najčešće se poslužuje preliven dresingom od maslinovog ulja i soka od limuna, koji se ovisno o receptu može obogatiti raznim drugim sastojcima ili potpuno promijeniti. Pazite, meso za carpaccio mora biti izvanredno svježe!
Carpaccio od lososa s kaparama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti carpaccio od lososa s kaparama. - file lososa, senf, limun, kapare, ljutika, maslinovo ulje, sol, bijeli papar, File lososa operemo, osušimo te očistimo od preostalih sitnih kostiju. Očišćeno meso ribe, u komadu umotamo u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u zamrzivač na 2 sata. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo limunov sok, dvije žlice maslinovog ulja, dodamo senf, prstohvat soli i bijelog papra te sve zajedno dobro izmiješamo. ; Meso smo izvadili iz zamrzivača i dok je još čvrsto, oštrim nožem režemo na, što je moguće, tanje ploške i jednu do druge slažemo u krug na tanjure. ; Pripremljenim umakom pokapamo carpaccio, ukrasimo s nekoliko cijelih kapara i sjeckanom ljutikom te poslužimo uz prženi tost.; -
Upute po koracima:
- File lososa operemo, osušimo te očistimo od preostalih sitnih kostiju. Očišćeno meso ribe, u komadu umotamo u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u zamrzivač na 2 sata.
- Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo limunov sok, dvije žlice maslinovog ulja, dodamo senf, prstohvat soli i bijelog papra te sve zajedno dobro izmiješamo.
- Meso smo izvadili iz zamrzivača i dok je još čvrsto, oštrim nožem režemo na, što je moguće, tanje ploške i jednu do druge slažemo u krug na tanjure.
- Pripremljenim umakom pokapamo carpaccio, ukrasimo s nekoliko cijelih kapara i sjeckanom ljutikom te poslužimo uz prženi tost.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 23
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
karpačo od lososa, karpačo, carpaccio, carpacio od morskih plodova,
Jela koja su danas popularna:
Losos sa slatko-kiselim umakom
Votes: 47
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pileći file u umaku od shiitake gljiva
Votes: 46
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom
Votes: 54
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Piletina s graškom i mladim kukuruzom
Votes: 50
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Nadjevene zapečene jabuke u umaku s rumom
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 3
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Torta od puretine s pireom od krumpira i komorača
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Kolačići od svježeg đumbira s komadićima čokolade i orasima
Votes: 46
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Burgeri od kvinoje i bulgura
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Palačinke sa sladoledom i vrućim malinama
Votes: 54
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Morski ražnjići s grila s rižom
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Sendvič s jajima i sardinama
Votes: 23
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
10 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)