Češki knedli

 • 140 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Ima jaja, nema mesa
Češki knedli
Saznajte kako pripremiti češke knedle u našem video receptu.

Češka je poznata po odličnom pivu, ali i po „knedličkama“. Kako ih pripremiti i uz što poslužiti pogledajte u našem videu.

Češki knedli - Saznajte kako pripremiti češke knedle u našem video receptu. - brašno, kvasac (suhi), voda ((mlake)), sol, šećer, jaje, umak za pečenje, Za početak napravimo pjenicu za tijesto, tako što u zdjelicu s mlakom vodom dodamo kvasac, šećer, promiješamo i ostavimo na toplom da se diže. ; U zdjelu s brašnom dodamo sol, ulijemo pjenicu, dodamo umućeno jaje, promiješamo kuhačom, premjestimo na dasku i dlanovima izradimo glatko tijesto.; Nakon 10-ak minuta, kada se tijesto prestalo lijepiti za ruke ili dasku, premjestimo ga u čistu zdjelu, poklopimo i ostavimo da se diže dok mu se ne udvostruči volumen. ; Dignuto tijesto premjestimo na dasku, prerežemo na jednake dijelove i od svakog oblikujemo štrucu, te stavimo kuhati u lonac s vrelom i posoljenom vodom. ; Kada štruce isplivaju na površinu okrećemo ih i kuhamo dalje, sveukupno 40-ak minuta. ; Gotove knedle premjestimo na dasku, koncem ih prerežemo na kriške debljine jednog centimetra, stavimo na tanjur, prelijemo umakom od pečenja i poslužimo. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Za početak napravimo pjenicu za tijesto, tako što u zdjelicu s mlakom vodom dodamo kvasac, šećer, promiješamo i ostavimo na toplom da se diže.
 2. U zdjelu s brašnom dodamo sol, ulijemo pjenicu, dodamo umućeno jaje, promiješamo kuhačom, premjestimo na dasku i dlanovima izradimo glatko tijesto.
 3. Nakon 10-ak minuta, kada se tijesto prestalo lijepiti za ruke ili dasku, premjestimo ga u čistu zdjelu, poklopimo i ostavimo da se diže dok mu se ne udvostruči volumen.
 4. Dignuto tijesto premjestimo na dasku, prerežemo na jednake dijelove i od svakog oblikujemo štrucu, te stavimo kuhati u lonac s vrelom i posoljenom vodom.
 5. Kada štruce isplivaju na površinu okrećemo ih i kuhamo dalje, sveukupno 40-ak minuta.
 6. Gotove knedle premjestimo na dasku, koncem ih prerežemo na kriške debljine jednog centimetra, stavimo na tanjur, prelijemo umakom od pečenja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 39
Rating: 4.31
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:140minuta

Najnovije zanimljivosti: