- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Domaće piroške – U našem video receptu saznajte kako pripremiti domaće piroške. – kravlji sir (svježeg), jaje, brašno, prašak za pecivo, sol, ulje, U zdjeli razmutimo jaja, dodamo sol, svježi kravlji sir, promiješamo pa dodamo brašno, prašak za pecivo i umijesimo meko tijesto. Za tijesto je dobro da odstoji jedno pola sata.; Tijesto zatim prebacimo na pobrašnjenu dasku, izvaljamo u pravokutnik debljine oko jednog cm i narežemo na kocke oko 10×10 cm. Svježi kravlji sir za nadjev posolimo i malo izradimo vilicom da nestanu veće grudice. Kvadrate tijesta po dužini jednog ruba nadijevamo začinjenim svježim kravljim sirom te ih zamotamo.; Piroške pečemo u dubokoj masnoći, sa svih strana dok ne porumene. Gotove vadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. Za slatke piroške umjesto soli u sir dodajemo malo šećera.; – Piroške su domaća poslastica ruskog porijekla. One su same po sebi vrlo zasitne pa je potrebno obratiti pažnju da ulje u kojem se peku bude dovoljno vruće kako ga ne bi upile u sebe i time postale prava energetska bomba. U Rusiji postoji običaj da mladenci peku piroške i mijenjaju ih sa uzvanicima za poneku lijepu riječ, dobre želje i ponešto novaca.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Domaće piroške – U našem video receptu saznajte kako pripremiti domaće piroške. – kravlji sir (svježeg), jaje, brašno, prašak za pecivo, sol, ulje, U zdjeli razmutimo jaja, dodamo sol, svježi kravlji sir, promiješamo pa dodamo brašno, prašak za pecivo i umijesimo meko tijesto. Za tijesto je dobro da odstoji jedno pola sata.; Tijesto zatim prebacimo na pobrašnjenu dasku, izvaljamo u pravokutnik debljine oko jednog cm i narežemo na kocke oko 10×10 cm. Svježi kravlji sir za nadjev posolimo i malo izradimo vilicom da nestanu veće grudice. Kvadrate tijesta po dužini jednog ruba nadijevamo začinjenim svježim kravljim sirom te ih zamotamo.; Piroške pečemo u dubokoj masnoći, sa svih strana dok ne porumene. Gotove vadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. Za slatke piroške umjesto soli u sir dodajemo malo šećera.; -</div>
Domaće piroške
U našem video receptu saznajte kako pripremiti domaće piroške.
Piroške su domaća poslastica ruskog porijekla. One su same po sebi vrlo zasitne pa je potrebno obratiti pažnju da ulje u kojem se peku bude dovoljno vruće kako ga ne bi upile u sebe i time postale prava energetska bomba. U Rusiji postoji običaj da mladenci peku piroške i mijenjaju ih sa uzvanicima za poneku lijepu riječ, dobre želje i ponešto novaca.
Domaće piroške - U našem video receptu saznajte kako pripremiti domaće piroške. - kravlji sir (svježeg), jaje, brašno, prašak za pecivo, sol, ulje, U zdjeli razmutimo jaja, dodamo sol, svježi kravlji sir, promiješamo pa dodamo brašno, prašak za pecivo i umijesimo meko tijesto. Za tijesto je dobro da odstoji jedno pola sata.; Tijesto zatim prebacimo na pobrašnjenu dasku, izvaljamo u pravokutnik debljine oko jednog cm i narežemo na kocke oko 10x10 cm. Svježi kravlji sir za nadjev posolimo i malo izradimo vilicom da nestanu veće grudice. Kvadrate tijesta po dužini jednog ruba nadijevamo začinjenim svježim kravljim sirom te ih zamotamo.; Piroške pečemo u dubokoj masnoći, sa svih strana dok ne porumene. Gotove vadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. Za slatke piroške umjesto soli u sir dodajemo malo šećera.; -
Upute po koracima:
- U zdjeli razmutimo jaja, dodamo sol, svježi kravlji sir, promiješamo pa dodamo brašno, prašak za pecivo i umijesimo meko tijesto. Za tijesto je dobro da odstoji jedno pola sata.
- Tijesto zatim prebacimo na pobrašnjenu dasku, izvaljamo u pravokutnik debljine oko jednog cm i narežemo na kocke oko 10x10 cm. Svježi kravlji sir za nadjev posolimo i malo izradimo vilicom da nestanu veće grudice. Kvadrate tijesta po dužini jednog ruba nadijevamo začinjenim svježim kravljim sirom te ih zamotamo.
- Piroške pečemo u dubokoj masnoći, sa svih strana dok ne porumene. Gotove vadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. Za slatke piroške umjesto soli u sir dodajemo malo šećera.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 42
Rating: 4.36
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
piroške, piroške sa sirom, piroške sa svježim sirom, recept za piroske, piroske recept,
Jela koja su danas popularna:
Riba kokot kuhana na pari
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Hrskava piletina s mladim lukom i umakom od limuna
Votes: 52
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Slani kolač s tunom i dimljenim punomasnim sirom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
75 min
Almo Čatlak
"Crostini" s dimljenim lososom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
10 min
Almo Čatlak
Juha od trešanja
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Ivana Vukmanić
Boškarin na lešo
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
250 min
Almo Čatlak
Slani kolačići s pancetom i maslinama
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Puretina s dimljenom šunkom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pačja prsa u umaku od suhih šljiva i kestena
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Gratinirane školjke sa začinskim biljem
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Bakalar s pancetom, maslacem i začinskim biljem
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Frittata s rajčicama i bosiljkom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)