Ekleri – U našem receptu saznajte kako pripremiti ukusne eklere. – maslac, voda, brašno, sol, jaje, Krema: mlijeko ((hladno)), puding ((od vanilije)), slatko vrhnje za šlag, šećer u prahu, ekstrakt vanilije, Čokoladni preljev: čokolada, maslac, šećer u prahu, voda ((vruća)), U velikoj tavi izmiješamo maslac i vodu, te kuhamo na jakoj vatri dok se maslac ne otopi.; Smanjimo vatru te dodamo brašno i sol. Na laganoj vatri snažno miješamo dok se smjesa ne stvrdne.; Maknemo tavu s plamena i dodajemo jaja (jedno po jedno) snažno miješajući.; Koristeći žlicu ili tubu za kreme posložimo prugice tijesta na nauljeni papir za pečenje.; Pečemo 15 minuta na 320°C, a zatim smanjimo temperaturu na 160°C i pečemo još 20 minuta. Kada je gotovo ostavimo da se ohladi.; Krema: U velikoj posudi 2 minute mutimo mlijeko i smjesu za puding, a zatim ostavimo još 2 minute dok smjesa ne omekša. ; U drugoj velikoj posudi napravimo šlag, te dodamo šećer i ekstrakt vanilije. Pomiješamo s pudingom i napunimo eklere.; Čokoladni preljev: Na laganoj vatri otopimo čokoladu i maslac. Dodamo šećer, a zatim dodajemo vruću vodu sve dok smjesa ne postane glatka. Ostavimo da se malo ohladi.; Polijemo po eklerima, te držimo na hladnom do serviranja.
; –
Ekleri
Popularnost:
1
2
3
4
5
Votes: 49
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti ukusne eklere.