- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima. – bijela riba (u filetima), vrhnje za kuhanje, parmezan (naribanog), maslac, češnjak, majčina dušica (sušene), ružmarin (sušenog), origano (sušenog), bijeli papar (mljevenog), sol, Češnjak protisnemo, a vatrostalnu posudu premažemo maslacem. ; U zdjelicu stavimo majčinu dušicu, ružmarin, origano, bijeli papar i izmiješamo začine. ; Filete ribe posolimo, posipamo mješavinom suhih začina i rasporedimo po dnu vatrostalne posude. ; U zasebnu zdjelu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo naribani parmezan i protisnuti češnjak, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom prelijemo filete ribe i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Neki kažu da riba i vrhnje ne idu zajedno. No njima u inat pripremili smo jelo baš s ribom, vrhnjem za kuhanjem i još ponečim, da im dokažemo koliko su u krivu. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima. – bijela riba (u filetima), vrhnje za kuhanje, parmezan (naribanog), maslac, češnjak, majčina dušica (sušene), ružmarin (sušenog), origano (sušenog), bijeli papar (mljevenog), sol, Češnjak protisnemo, a vatrostalnu posudu premažemo maslacem. ; U zdjelicu stavimo majčinu dušicu, ružmarin, origano, bijeli papar i izmiješamo začine. ; Filete ribe posolimo, posipamo mješavinom suhih začina i rasporedimo po dnu vatrostalne posude. ; U zasebnu zdjelu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo naribani parmezan i protisnuti češnjak, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom prelijemo filete ribe i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima.
Neki kažu da riba i vrhnje ne idu zajedno. No njima u inat pripremili smo jelo baš s ribom, vrhnjem za kuhanjem i još ponečim, da im dokažemo koliko su u krivu. Dobar tek!
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima. - bijela riba (u filetima), vrhnje za kuhanje, parmezan (naribanog), maslac, češnjak, majčina dušica (sušene), ružmarin (sušenog), origano (sušenog), bijeli papar (mljevenog), sol, Češnjak protisnemo, a vatrostalnu posudu premažemo maslacem. ; U zdjelicu stavimo majčinu dušicu, ružmarin, origano, bijeli papar i izmiješamo začine. ; Filete ribe posolimo, posipamo mješavinom suhih začina i rasporedimo po dnu vatrostalne posude. ; U zasebnu zdjelu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo naribani parmezan i protisnuti češnjak, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom prelijemo filete ribe i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Češnjak protisnemo, a vatrostalnu posudu premažemo maslacem.
- U zdjelicu stavimo majčinu dušicu, ružmarin, origano, bijeli papar i izmiješamo začine.
- Filete ribe posolimo, posipamo mješavinom suhih začina i rasporedimo po dnu vatrostalne posude.
- U zasebnu zdjelu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo naribani parmezan i protisnuti češnjak, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Dobivenom mješavinom prelijemo filete ribe i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 57 Rating: 4.72 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:45minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
oslic u umaku od oslica,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Srdele nadjevene blitvom
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Pureći bataci iz pećnice s mrkvom i umakom od krušnih mrvica
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Ciganski gulaš
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Krem juha od tikvica
Votes: 58
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Zabaione sa sladoledom od vanilije
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Rižoto s malvazijom i bijelim tartufom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Tjestenina iz pećnice sa svježim kravljim sirom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Tjestenina s lignjama i pestom od crnih maslina
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)