- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Fileti bijele ribe s gratiniranom rajčicom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s gratiniranom rajčicom. – rajčica (svježih), panceta, bijela riba, peršin (sjeckani), limun, krušne mrvice, sir gouda, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Rajčice operemo, očistimo i narežemo na ploške debljine 1,5 centimetra, sok od limuna iscijedimo, sir goudu naribamo, pancetu narežemo na trakice, a filete bijele ribe na komade. ; Narezane riblje filete premjestimo u odgovarajuću posudu, posipamo ih sjeckanim peršinom, prelijemo s malo maslinovog ulja, pokapamo sokom od limuna, posolimo i ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu s naribanim sirom dodamo krušne mrvice i izmiješamo sastojke. ; Na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, rasporedimo ploške rajčica, nadjenemo ih mješavinom sira i krušnih mrvica i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 230°C, 12-13 minuta. ; 5-6 minuta prije kraja gratiniranja rajčica, u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice pancete i marinirane komade ribe i pečemo ih s obiju strana na srednje jakoj vatri. ; Gratinirane rajčice i prženu ribu s pancetom rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; – Panceta (it. pancetta) je trajni suhomesnati proizvod dobiven tehnološkim procesom koji obuhvaća soljenje, sušenje, zrenje i dimljenje. Budući da ste to sad naučili, pogledajte naš filmić i naučite kako pripremiti ovo ukusno jelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Fileti bijele ribe s gratiniranom rajčicom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s gratiniranom rajčicom. – rajčica (svježih), panceta, bijela riba, peršin (sjeckani), limun, krušne mrvice, sir gouda, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Rajčice operemo, očistimo i narežemo na ploške debljine 1,5 centimetra, sok od limuna iscijedimo, sir goudu naribamo, pancetu narežemo na trakice, a filete bijele ribe na komade. ; Narezane riblje filete premjestimo u odgovarajuću posudu, posipamo ih sjeckanim peršinom, prelijemo s malo maslinovog ulja, pokapamo sokom od limuna, posolimo i ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu s naribanim sirom dodamo krušne mrvice i izmiješamo sastojke. ; Na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, rasporedimo ploške rajčica, nadjenemo ih mješavinom sira i krušnih mrvica i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 230°C, 12-13 minuta. ; 5-6 minuta prije kraja gratiniranja rajčica, u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice pancete i marinirane komade ribe i pečemo ih s obiju strana na srednje jakoj vatri. ; Gratinirane rajčice i prženu ribu s pancetom rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; -</div>
Fileti bijele ribe s gratiniranom rajčicom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s gratiniranom rajčicom.
Panceta (it. pancetta) je trajni suhomesnati proizvod dobiven tehnološkim procesom koji obuhvaća soljenje, sušenje, zrenje i dimljenje. Budući da ste to sad naučili, pogledajte naš filmić i naučite kako pripremiti ovo ukusno jelo.
Fileti bijele ribe s gratiniranom rajčicom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s gratiniranom rajčicom. - rajčica (svježih), panceta, bijela riba, peršin (sjeckani), limun, krušne mrvice, sir gouda, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Rajčice operemo, očistimo i narežemo na ploške debljine 1,5 centimetra, sok od limuna iscijedimo, sir goudu naribamo, pancetu narežemo na trakice, a filete bijele ribe na komade. ; Narezane riblje filete premjestimo u odgovarajuću posudu, posipamo ih sjeckanim peršinom, prelijemo s malo maslinovog ulja, pokapamo sokom od limuna, posolimo i ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu s naribanim sirom dodamo krušne mrvice i izmiješamo sastojke. ; Na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, rasporedimo ploške rajčica, nadjenemo ih mješavinom sira i krušnih mrvica i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 230°C, 12-13 minuta. ; 5-6 minuta prije kraja gratiniranja rajčica, u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice pancete i marinirane komade ribe i pečemo ih s obiju strana na srednje jakoj vatri. ; Gratinirane rajčice i prženu ribu s pancetom rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Rajčice operemo, očistimo i narežemo na ploške debljine 1,5 centimetra, sok od limuna iscijedimo, sir goudu naribamo, pancetu narežemo na trakice, a filete bijele ribe na komade.
- Narezane riblje filete premjestimo u odgovarajuću posudu, posipamo ih sjeckanim peršinom, prelijemo s malo maslinovog ulja, pokapamo sokom od limuna, posolimo i ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta.
- Za to vrijeme u zdjelu s naribanim sirom dodamo krušne mrvice i izmiješamo sastojke.
- Na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, rasporedimo ploške rajčica, nadjenemo ih mješavinom sira i krušnih mrvica i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 230°C, 12-13 minuta.
- 5-6 minuta prije kraja gratiniranja rajčica, u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice pancete i marinirane komade ribe i pečemo ih s obiju strana na srednje jakoj vatri.
- Gratinirane rajčice i prženu ribu s pancetom rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 49
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|